Az informatikai támadások és a Facebook cenzúrája ellenére is dinamikusan növekszik a Mandiner

2021. december 15. 19:06

Túlterheléses támadásokkal korlátoznák növekedésünket, a Facebook pedig keményen cenzúrázza – és bármikor törölheti is – a közel nyolcvanezer követővel rendelkező közösségi oldalunkat. Teljes offenzíva alatt a Mandiner. Olvasóink segítségét kérjük!

2021. december 15. 19:06
null
Béres Sándor
Béres Sándor

Mint arról lapunk korábban beszámolt, a Google Analytics adatai szerint 2020 első félévében 4 910 810 felhasználó olvasott minket, 36 019 070 oldalt megtekintve nálunk. 2021 első félévében, január 1. és június 30. között már 6 382 221 felhasználó látogatott a Mandinerre, 61 296 512 oldalt megtekintve.

Köszönjük minden olvasónknak ezt a rendkívüli és mérhetetlenül megtisztelő figyelmet! Valakit/valakiket azonban zavar a Mandiner közösségének növekedése.

A fenti képen látható adatokból kiderül: olvasóinknak köszönhetően 2020. novemberéhez képest a Mandiner heti átlagos, valamint havi átlagos felhasználóinak számát is több mint megduplázhattuk, valamint lapunk 2021. novemberében már több mint 16 millió oldalmegtekintéssel büszkélkedhet. Köszönettel fordulunk olvasóinkhoz, hiszen napi rekordolvasottságunk 2021. novemberében az egy évvel korábbi közel háromszorosa.

Közösségünkkel együtt rosszakaróink száma is növekszik

Olvasóinknak köszönhetően lapunk és közösségünk a top 10 magyar közéleti fókuszú hírportál közé emelkedett, és szándékunk nem is lehet más, mint a további minőségi és olvasottsági növekedés.

Célunk továbbra is az, hogy hírportálként átfogó, gyors, pontos és tisztességes hírszolgáltatást nyújtsunk olvasóinknak;

emellett közéleti fókusszal, de minden egyéb fontos témát is érintve riportokban, tudósításokban, interjúkban, elemzésekben kövessük és értelmezzük hazánk és a világ eseményeit; folytassuk a visszhangkamrák idején egyre fontosabb, széles körű szemlézéseinket is; valamint értékrendünket képviselve, de vitára és párbeszédre nyitottan vegyünk részt a minőségi hazai nyilvánosság alakításában.

Informatikai támadások sora korlátozná növekedésünket

Növekedésünk kezdete óta portálunk rendszeres informatikai támadás alatt áll. Ezek zömét kollégáink sikerrel hárítják el (ezúton is köszönjük áldozatos, gyakran munkaidő utáni lelkiismeretes munkájukat is), egyes támadások azonban olyan méreteket öltenek, amelyek már nem csupán a Mandiner szerverét, de a szerverünk szolgáltatóját, valamint a szolgáltatóval kapcsolatban álló többi weboldal elérhetőségét is veszélyeztetik.

Egy ízben például,

2020. december 4-én 12:30 körül komoly, több lépcsős, technikailag fejlett, elosztott túlterheléses (DDoS) támadás indult a mandiner.hu ellen, a támadás közvetlen célja, illetve következménye a mandiner.hu oldal leállása volt.

A fentihez hasonló támadás nehezítette meg 2021 novemberében is lapunk működését. Az esetről bővebben ide kattintva olvashatnak. Olvasóinkat a fentiek tükrében aligha lepi meg, hogy a BRFK jelenleg is nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen a minket is érintő informatikai támadások ügyében.

Informatikus kollégáink, valamint a Mandiner szerverét szolgáltató cég munkatársai állandó harcban állnak a bennünket ellehetetleníteni próbáló kiberbűnözőkkel. A munkánkat nehezítő körülmények sora azonban nem áll meg itt.

A Facebook is offenzívát indított a Mandiner ellen – törlés lehet a vége

Az informatikai támadások mellett ugyanis a Facebook is nekiment portálunknak. Mint arról korábban beszámoltunk:

a Facebook lekorlátozta – és bármikor törölheti is – a közel nyolcvanezer követővel rendelkező közösségi oldalunkat,

a híreinkben és véleményszemléinkben idézett, a Facebook ízlésének nem megfelelő vélemények, kijelentések miatt.

Bűnünk? A közösségi oldal szerint több is van. Például az, hogy a politikai élet teljes spektrumát (balosakat, jobbosakat, kormánypártiakat, ellenzékieket, kemény megmondókat és egyrészt-másrészt entellektüelleket egyaránt) szemléző, és ezzel a pont a Facebook által gerjesztett buborék- és echo chamber-hatást saját eszközeinkkel ellensúlyozó véleményszemle rovatunkban a nyár folyamán közöltük Rod Dreher barátunk, amerikai közíró American Conservative-ba írt cikkének egy részletét.

Az amerikai konzervatív körökben saját egyéni nézetrendszerrel rendelkező, Trumpot például kifejezetten megvető Dreher, akit politikai szélsőségességgel nem lehet vádolni, ámde hitvalló kereszténységgel és autonóm gondolkodói szellemmel igen, azt írta az AC-be írt véleménycikkébe többek között, hogy szerinte „a nyugat hazug módon kezeli az ittenieket” – mármint a közép-európaiakat; valamint „könnyű elképzelni, hogy Ferenc pápa miért nem szereti Orbánt”, és „Orbán szerint Európa halálát jelentené” Európa kapuinak megnyitása a bevándorlók előtt.

Ezek az illetékesek szerint, khm, problémás mondatok

– foglalta össze az esetet főszerkesztőnk találóan. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Facebook-cenzúra helyett: így olvasson Mandinert!

Mint a világ körüli és hazai médiumok túlnyomó többsége, a Mandiner is aktívan használja, használta a Facebookot. Nem az elsők és nem is az utolsók vagyunk az így járó médiumok avagy közszereplők hosszú sorában – viszont fenntartjuk, hogy a Facebook eljárása és gyakorlata mögött rejlő elgondolások az újságkészítés ellehetetlenülését okozhatják szerte a világ körül.

Most olvasóink figyelmét, éberségét és támogatását kérjük.

Ennek mostantól az eddigieknél is fontosabb szerepe lesz: arra kérjük olvasóinkat, hogy rendszeresen portálunkat nyissák meg és innen tájékozódjanak tartalmainkról – válogassanak, kattintsanak, lájkoljanak és kritizáljanak kedvükre!

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a ma már napi 150-250 ezres olvasótáborunk jelentős részét a közvetlenül a mandiner.hu-t megnyitók teszik ki. Így a mandiner.hu közvetlen felkeresésével kikerülhető a Facebook, mint közvetítő felület szerepe.

Aki azonban mindenképpen szívesebben informálódik a közösségi oldalon, cikkeinkről, írásainkról akár szerzőinkkel is csetelhetnek olvasóink a Mandiner közösség névre hallgató Facebook-csoportjában, ahová a Facebook korlátozása ellenére szerzőink magánemberként továbbra is posztolnak majd.

Exkluzív tartalmakkal várjunk olvasóinkat a közelmúltban újraindult  Twitter-oldalunkon, valamint a Mandiner Instagram-oldalán is.

Nyomtatott hetilapunkat is szívből ajánljuk olvasóink figyelmébe, mind most, mind az újévben! Aktuális lapszámunkban Melocco Miklóssal olvashatnak nagyinterjút, csütörtökön pedig karácsonyi dupla számunk érkezik, tele érdekes olvasnivalókkal, portrékkal, interjúkkal, világ körüli és hazai riportokkal, esszékkel és publicisztikákkal, több mint 120 oldalon! Az előfizetési információk itt olvashatók.

Lapunk emellett hamarosan újra elindítja hírlevél szolgáltatását is, amire az alábbi linken lehet feliratkozni

E közvetlenebb és aktívabb kapcsolattartások segítségével mind mi, újságkészítők, mind olvasóink, kedvelőink részéről is ki lehet kerülni a Facebook egyre kétségesebb közvetítését.

A közeljövőben további, közvetlenebb kapcsolattartási lehetőségekről is értesítjük majd önöket.

Kedves Olvasóink, tartsanak velünk a jövőben is – bármit is hoz a bizonyos jövő!

 

Nyitókép: Mandiner

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2021. december 16. 13:37
Szóval az a nagy helyzet, hogy a kunok dicső fia nem más, mint a kohnék gyereke. Ez persze nem bűn, nem elrettentő dolog. Az elrettentő, a pofátlan az, hogy a rajtunk élősködő hazátlan bitang még gyalázni is képes minket. Persze ez már igazán a gaz náci, nyilas, antiszemita diktatúra megjelenési formája. Ők szeretnek minket "egy kanál vízben", ugye? Ha elhangzanak a tények a kunokkal kapcsolatosan, akkor aztán kompresszorral fújják a már berekedt sófárokat. No nem baj, a fő az, hogy itt (még) megjelenhetnek az eltérő vélemények a világ dolgairól. Talán egyszer megérik utódaink, hogy a szájkosár törvényben betiltott viták is megindulhatnak. A görény fb tiltásai mit sem érdekeljenek benneteket, mi itt maradunk.
balbako_
2021. december 16. 07:27
Itt tényleg minden vélemény megjelenik. A legdemokratikusabb média.
sorivo4
2021. december 16. 05:20
Ha ellenségeik vannak, azok tevékenységeit nem elfojtani kell, hanem megfigyelni. Az mindennél többet elárul. A megfigyelő sokkal többet árul el magáról, mint amit a megfigyelőttől remél. Az igazi infromáció az, hogy ki a kíváncsi, és mit akar tudni.
kulszek
2021. december 16. 03:55
Előre is elnézést ha valaki véleményével szembe megyek, de ki kell mondjam ami nem hagy nyugodni: Minek egy on-line újságnak még egy hírlevél is? Ez olyan mintha a nyomtatott példánnyal hozná a postás a szórólapot amin az áll hogy megérkezett az újság! Ugyanis én nem amiatt nem olvasok többet mert nem kaptam hírt a Manditól. Hanem mert nincs időm! Ezen nem segít egy hírlevél. Ha javasolhatnék hasznosabb fejlesztést, az az lenne hogy a Mandiner a fontosabb, hungarikumnak számító cikkeknek tegye elérhetővé az angol fordítását is. Többször tapasztaltam azt hogy nem értik a Magyar álláspontot külföldön és emiatt söprik félre a jó ötleteket. Nem mindenki beszél perfekt magyarul, gondoljanak a második generációs elszármazottakra is. NEM egy párhuzamos angol komment felületre gondolok, mert akkor szétcsúszna az egész. Csak egyes fontosabb, saját cikkek angol fordítására, amire hívatkozni lehet. Megjegyzem, az fb felület automatikusan fordít is, ezzel is fel kell venni a versenyt alkalomadtán.... Különben gratulálok Mandiner! Kitartást! Nehéz idők következnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!