Súlyos túlterheléses támadás érte a Mandinert

2020. december 04. 19:56

Az újabb és újabb, különböző technológiát használó hullámok és a felhasznált erőforrások alapján ez valószínűleg professzionális és célzott támadás volt a mandiner.hu ellen.

2020. december 04. 19:56

2020. december 4-én 12:30 körül komoly, több lépcsős, technikailag fejlett elosztott túlterheléses (DDoS) támadás indult a mandiner.hu ellen, a támadás közvetlen célja, illetve következménye a mandiner.hu oldal leállítása, leállása.

A támadás első hullámát több ezer különböző IP címről indították párhuzamosan, http-kérések formájában szerverekből, munkaállomásokból és egyéb meghackelt IoT eszközökból, pl. IP kamerákból álló botnet hálózat segítségével. Az IP-címeket több iterációban sikerült kiszűrni és blokkolni, aminek következtében a szolgáltatás vissza is állt 13:00 körül.

Pár perc elteltével indítottak egy második hullámot, ami már sokkal komolyabb üzemzavar okozására lett volna képes, az ugyanis a háttérrendszerek működtetéséhez szükséges adatbázisokig hatolt. Ezt rövid idő alatt sikerült elhárítani (további IP címek blokkolásával, illetve bizonyos típusú, pl. sql lekérdezések ideiglenes kizárásával leállításával).

Mintegy negyed óra elteltével indult a harmadik hullám, egy óriási intenzitású (60 Gbps sávszélességű), szűnni nem akaró hálózati forgalmú DDoS támadás, amivel a szolgáltató infrastruktúrája egyszerűen nem tudott megbirkózni. A mandiner.hu kiszolgálóihoz javarészt már el se jutottak a kérések, az a szolgáltató hálózati eszközeit terhelte túl, ezért a támadott IP teljes forgalmát kizárta, hogy megóvja a teljes szerverpark többi kiszolgálóját. 

A hálózati alapú sávszélesség elleni támadás konstans volt a mandiner.hu ellen, a visszakapcsolási kísérleteknél azonnal újraéledt a támadás.

Az újabb és újabb, különböző technológiát használó hullámok és a felhasznált erőforrások alapján ez valószínűleg professzionális és célzott támadás volt a mandiner.hu ellen.

Összesen 381 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2020. december 05. 21:38
Tanuljatok belőle, az országnak se kéne ennyire a digitális állam irányába menni, mert minden ami digitális az sérülékeny is.
Box Hill
2020. december 05. 16:38
Semmi riadalom, csak választási próbát tartottak.
Crusader
2020. december 05. 15:22
A támadók elb. szták, mert most emiatt fogok előfizetni a mandira, hogy támogassam őket!
Türelem
2020. december 05. 14:12
Folytatás Szóval itt van néhány, a nemzeti szuverenitásba, identitásba, a nemzeti érdekek képviseletébe a balliberális oldal számára érthetetlenül belegabalyodott konzervatív politikus, párt, lásd a magyarokat és a lengyeleket. A Soros fizetési listáján szereplő brüsszeli vezetés, no meg a hasonlóan kollaboráns EP képviselők torkán megakadt ez a gombóc. Itt van két ország, amely útját állja a nemzetállamok teljes felszámolását célul tűző, Európa etnikai összetételét, morális arculatát felismerhetetlenségig átrajzolni szándékozó globális tőkének. Kinek kell tanácsot adni ezeknek a zsoldosoknak az EU jövőjét meghatározó kérdésekben, hát Sorosnak. Aki ugye kinevezett brüsszeli alkalmazott, EU tagállami nemzeti akkreditációval. S valójában mit is akar Orbán Viktor, s bizonyára a lengyel miniszterelnök is? Egyszerűen megvédeni az itt élők családját, hazáját, vallását, templomát, zsinagógáját, temetőit, kultúráját, biztonságát, jelenét és jövőjét, a gyermekeink, unokáink jogosultságát, örökségét. nem szeretné, ha idős néni torkát vágná el Juszuf egy itteni katolikus templomban - Nizza - , ha idős zsidó nénit dobna ki Juszuf az ablakon Budapesten - Párizs - , ha balliberális kormányzati tisztviselő azt mondaná a hazai zsidóságnak, hogy kipában ne menjenek az utcára, s nem akarja, hogy gyermekeink, unokáink a migránsok jólétéért dolgozzanak, hogy azoknak legyen lakása és biztos megélhetése, akkor, amikor sok magyar embernek, fiatal családnak sincs lakása és sokak számára ismerős a szegénység. Aki informált, az ismeri a nyugati országokban alakult, bevándorlók bázisán szervezett pártokat, azok politikai szerepléseit. A baloldal, egy normális társadalomban már nem rendelkezik érdemi bázissal. Hogy miért? A szociáldemokrácia árulása már régen megtörtént,, már Leninnek is feltűnt. Az európai, kommunistából szocialistává vedlett pártok hitelvesztésének eredője az, hogy a nagytőke kiszolgálóivá váltak. Jó lenne, ha az itt élő emberek ,köztük a zsidóság is végre felismernék, hogy az életet egyedül az Orbán Viktor által képviselt alternatíva jelenti. Lehet gyűlölni Orbán Viktort, de a gyermekek, unokák jövője fontosabb kell, hogy legyen. Ma reggel a Klubrádióban Sorost mosdatták, egy ártatlan befektető, olyan mint a többi, mint a nyugdíjalapok, ami rossz példa volt a műsorvezető részéről. Ugyanis a nyugdíjalapok nem szerveznek nyílt társadalmat, nem akarják megbuktatni a kormányokat, nem irányítják Brüsszelt. A nagy dilemmában, lenni, vagy nem lenni, az utóbbit a balliberális alternatíva jelenti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!