Magyarország a Türk Tanáccsal közösen félmillió vakcinadózist adományoz afrikai országoknak

2021. november 11. 09:31

Szijjártó Péter szerint Magyarország elég vakcinával rendelkezik ahhoz, hogy mindenki felvehesse a harmadik oltást is, és még biztonsági tartalékunk is van.

2021. november 11. 09:31
null

A tárcavezető a Magyarország által felajánlott 200 ezer Sinopharm-vakcinadózis átadásán hangsúlyozta, hogy a negyedik hullám a vártnál keményebben sújtotta a világot, és még egyértelműbbé tette, hogy kizárólag az oltás jelent valódi védelmet, a beoltatlanok pedig sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint az előző hullámok során.

„Magyarország sikeres oltási kampányt bonyolított le, amely azon a megközelítésen alapult, hogy a vakcinákra az életmentés eszközeként tekintettünk, és nem ideológiai vagy politikai nyilatkozatokként” – fogalmazott. Hozzátette, a kormány úgy döntött, hogy vásárol minden rendelkezésre álló, bizonyítottan hatékony és biztonságos oltóanyagból. Ennek köszönhetően pedig

hazánk az Európai Unió leggyorsabb oltási kampányát hajtotta végre, és elsőként nyithatta újra a gazdaságát.

Azonnal igent mondtunk a török kezdeményezésre

Szijjártó Péter rámutatott: Magyarország elég vakcinával rendelkezik ahhoz, hogy mindenki felvehesse az első, a második és a harmadik oltást, s még biztonsági tartalék is van, így most más, nehezebb helyzetben lévő államokon is tud segíteni.

Elmondta, ezért azonnal igent mondtak arra a török kezdeményezésre, amelynek keretein belül Törökország és Magyarország 200-200 ezer, Azerbajdzsán pedig 100 ezer vakcinadózist adományoz a Türk Tanács koordinálásával a legnehezebb helyzetben lévő afrikai országoknak, hogy emberek százezreinek életét lehessen megmenteni.

(MTI)

Fotó: MTI/Mészáros János

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2021. november 11. 10:33
Hülye magyar, te meg fizess persze a valódi ár többszörösét, mert ugye lopni is kell! Szarjátok össze magatokat!
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. november 11. 10:11
Az ellenzék vakvinarasszizmusa miatt sok ember lett oltásellenes, miattuk halnak meg most olyan sokan. Ha visszajön a Böszme-korszak, akkor fizetős lesz az egészségügy, háromszorosára fogják emelni a rezsiárakat, beengedik a migránsokat, akiket majd el kell tartanunk. Ja, a koronavírusos migrik majd megkapják ingyen a budapesti önkormányzati lakásokat is Migrácsony Gergelytől.
az ember
2021. november 11. 10:11
Ezek tettek, nem a nemzetközi szervezetek szokásos tartalmatlan szóvirágai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!