Botka tanácsadója szerint Fekete-Győrt „csapdába ejtette” Hajnal diploma-ügye

2021. november 22. 13:06

Amikor Hajnal közgazdásznak nevezte magát, és Fekete-Győr ezt mentegette, „önkéntelenül felmentette a plágiumbotrányba keveredett volt államfőt, Schmitt Pált is” – fogalmaz Ruff Bálint.

2021. november 22. 13:06
null

Ruff Bálint jogász szombaton a Szabad Európának adott interjút. A beszélgetés során Botka László és Pikó András tanácsadója őszinte választ adott arra, szerinte miért tűnhet úgy, mintha Fekete-Győr András „eltűnt volna” a Momentum környékéről.

Nem csitul a botrány Hajnal Miklós végzettsége körül

Mint arról korábban írtunk, az előválasztás honlapjára feltöltött önéletrajza szerint Hajnal Miklósnak jelenleg semmilyen felsőfokú végzettsége nincsen, vagyis a Momentum elnökségi tagja egy érettségivel tölti be a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját, havi bruttó félmillió forintos fizetésért. Ugyan később már Hajnal Miklós is sajnálatát fejezte ki az ügy kapcsán, valamint elnézést kért azért, hogy közgazdászként hivatkozott magára, a Momentum bukott miniszterelnökjelölt-jelöltje másként gondolkodik.

Fekete-Győr: Nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezze magát

Fekete-Győr Andrást, a Momentum volt pártelnökét az ATV Egyenes Beszéd műsorában kérdezték az ügyről. A korábbi pártvezér Hajnal Miklós végzettsége kapcsán úgy nyilatkozott:

engem nem feltétlenül egy diploma tesz akár jogásszá, vagy akár villamosmérnökké”.

Arra a kérdésre, hogy Hajnal dolgozott-e közgazdászként diploma nélkül, Fekete-Győr azt válaszolta, hogy tudomása szerint Hajnal dolgozott a Google-nél illetve, hogy volt saját vállalkozása is.

Érdekesség, hogy fentebb említett, aláírt nyilvános önéletrajza alapján Hajnal Miklós csupán négy hónapot töltött a Google brüsszeli kirendeltségénél, „szakmai gyakorlaton”, saját vállalkozás pedig nem szerepel a hegyvidéken induló politikus önéletrajzban.

alapján Hajnal Miklós csupán négy hónapot töltött a Google brüsszeli kirendeltségénél, „szakmai gyakorlaton”, saját vállalkozás pedig nem szerepel a hegyvidéken induló politikus önéletrajzban.

Fekete-Győr András „csapdába esett”

A Momentum elnökválasztása, valamint Fekete-Győr András nyilatkozata kapcsán a Szabad Európának adott interjújában Ruff elmondta, szerinte „jó megoldás, ha egy nagyobb csapás után a politikus kicsit hátrébb lép, és kivárja, amíg a felhők elmennek felőle”. Mint fogalmazott: „a megsebzett közszereplő hajlamos össze-vissza beszélni, ha hagyják”.

A tanácsadó szerint „ebbe a csapdába esett” Fekete-Győr András, amikor az Egyenes beszédben azt nyilatkozta: szerinte nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezhesse magát. Ruff szerint Fekete-Győr „ezzel önkéntelenül felmentette a plágiumbotrányba keveredett volt államfőt, Schmitt Pált is. Hozzátette:

Egy új generációs pártnak, mint a Momentum, egy ilyen kijelentés nem tesz jót.

Ezek azok a hibák, amiket nem követ el az ember, ha politikusi lelke rendben van.”

Ruff vonatkozó mondatait az alábbiakban tekintheti meg:

Fotó: Képernyőmentés/szabadeuropa.hu
Fotó: Képernyőmentés/szabadeuropa.hu
Ruff Bálint jogász. Cikkünk írásakor kommunikációs tanácsadó Botka László szegedi és Pikó András józsefvárosi polgármester mellett.

 

Nyitókép: YouTube 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erdei nyezega
2021. november 22. 17:21
fegyőr!..a román cigány!...takarodj vissza bukarestbe köcsög oláh rétinigger!....megbuktá!...haladjál innen!
balbako_
2021. november 22. 17:15
A két ügy annyira hasonlított egymásra, mint a vadkacsa a ribizlire. Csak arra volt jó, hogy Schmitt Pálra kenegessen egy kis szart a tetves kis buzit meg mentegesse. Schmitt Pál közgazdász diplomája mellett a Testnevelési Egyetemen is végez, nyelveket is beszélt, egyetemi magántanár volt, Ezek mellett diplomata, sport diplomata MOB elnök, NOB alelnök és köztársasági elnök is volt Olimpiai és világbajnok vívásban. Hajnal egy erőszakos kis szarjankó, akit áttuszkoltak egy negyedosztályú gimnáziumon, amitől akkora pofája lett, mint a Bécsi kapu.
Dr Bubo
2021. november 22. 16:35
fekete-gyöööööö ööööööööö öööööööööö ööööööööör andrás
NTLLK
2021. november 22. 15:43
Butandris a tőlük megszokott pimaszsággal válaszolt. Úgy kell neki!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!