Lázár János Márki-Zayról: Ilyen egy politikai potyautas, semmivel nem járul hozzá a tram-train sikeréhez

2021. november 29. 16:48

Közösségi oldalán bökött oda az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek a beruházás kapcsán Lázár János.

2021. november 29. 16:48
null

Mint arról mi is beszámoltunk a nap folyamán, elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról. Lázár János (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, a közlekedési beruházás kormánybiztosa szerint a vasútvillamos indulása történelmi pillanat a hódmezővásárhelyiek, a szegediek és az ország minden lakosa számára. 

Márki-Zay is megszólalt a tram-train kapcsán, szerinte a „sors iróniája, vagy Orbán Viktor humora, hogy az a Lázár János a felelőse a projektnek, aki 2017-ben még le akarta állítani”

Vásárhely megszenvedte ezt a beruházást, megérdemeljük, hogy jól működjön

– fogalmazott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki tagadta, hogy Botka Lászlóval akadályozták volna a beruházást.

„Márki-Zay most is csúsztatott párat”

Lázár János közösségi oldalán reagált a hódmezővásárhelyi polgármester szavaira. „Ilyen egy politikai potyautas” – fogalmazott Lázár, hozzátéve, 

semmivel nem járul hozzá a beruházás sikeréhez, pitiáner módon kötekedik, a kákán is csomót keres, miközben kényszeredetten próbál tetszelegni.”

Lázár szerint „eddig is így vezette” Márki-Zay a várost, most pedig „az egész országra ki akarja terjeszteni a »sikeres modellt«”. Lázár János szerint Márki-Zay Péter csúsztatott párat, amikor a tram-train költségeiről, megvalósításáról, vagy menetrendjéről beszélt.

Ezután csöndben visszavonta azt az ígéretét, hogy a vásárhelyi közösségi közlekedés ingyenes lesz. Bejelentette ugyanis, hogy a tram-trainre ez már nem vonatkozik, mert Lázár…”

– zárta bejegyzését a fideszes országgyűlési képviselő. 

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ákos64
2021. november 30. 17:58
Te is KUKA!
Ákos64
2021. november 30. 17:55
Te is KUKA!
lendvaiildiko
2021. november 30. 13:05
Szánalmas vergődés ez, Maki!
Naggy
2021. november 30. 06:23
Hétfőn folytatódott a fordulatos, nemegyszer krimibe illő jelenetekkel tarkított pécsi buszper tárgyalása. Az ügy előzménye, hogy még a megyeszékhely előző vezetése használt Volvo buszflottát vásárolt, de nem közvetlenül az eladótól, hanem egy közvetítő beiktatásával, több mint 600 millió forinttal drágábban az eredeti árnál. A hasznot pedig zsebre tették. Hat éve ütötték nyélbe ezt a botrányos üzletet, de a hatóságok érdeklődését annak ellenére sem keltette fel, hogy többször is felhívták rá a figyelmet. Cikksorozatot írt róla a Szabad Pécs, mások pedig feljelentést tettek. Végül a magyar helyett a holland rendőrség lépett: Csengő András, a Pécsi Sörgyár volt vezérigazgatója, Hollandia egykori tiszteletbeli konzulja autóval vitte ki a készpénzt egy szerb bankból. A holland pénzintézetben a bőröndből kipakolt temérdek készpénz feltűnt az ügyintézőnek, aki azonnal hívta a nyomozókat. Csengőt pénzmosással gyanúsították meg, és értesítették a magyar hatóságokat. Az útra kelt 900 ezer euró pedig azóta is a holland rendőrség trezorjában van. Ez indította el a magyar ügyet is, a bírósági eljárás pedig szeptemberben kezdődött el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!