Újabb vakcinagyártóval szerződött le az Európai Bizottság

2021. november 10. 16:37

A francia székhelyű Valneva biotechnológiai cég oltóanyaga vegyileg inaktivált élő vírust tartalmaz.

2021. november 10. 16:37
null

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Valnevával kötött szerződést egy koronavírus elleni oltóanyag beszerzéséről, a szerződés

2022-ben csaknem 27 millió adag vásárlását teszi lehetővé az uniós tagállamok számára

– közölte a brüsszeli testület szerdán. Az Európai Bizottság és a Valneva nevű európai biotechnológiai vállalat szerződése arra is lehetőséget biztosít, hogy az oltóanyagot az új variánstörzsekhez igazítsák, valamint a tagállamok 2023-ban akár 33 millió további vakcinaadagot rendelhessenek.  

Az EU és a franciaországi székhelyű Valneva közötti megállapodás a nyolcadik a koronavírus elleni lehetséges oltóanyag beszerzésére irányuló gyógyszeripari szerződések között.

A brüsszeli testület ezt megelőzően az AstraZeneca, a Sanofi-GSK, a Janssen Pharmaceutica NV, a BioNTech-Pfizer, a CureVac, a Moderna és a Novavax vállalattal írt alá szerződéseket.

Közölték: a szerződések biztosítják, hogy Európa megfelelően fel legyen készülve a koronavírus elleni oltási kampányokra. A tagállamok dönthetnek úgy is, hogy az oltóanyagot adományként felajánlják alacsonyabb és közepes jövedelmű országok számára vagy átirányítják más európai országokba – tették hozzá. 

A Valneva európai biotechnológiai vállalat az élő vírusból vegyi inaktiválás útján állít elő vakcinát. Az eljárás influenza elleni vakcinák többségéhez és számos gyermekkori védőoltás oltóanyagához is ezt a technológiát használják. Jelenleg ez az egyetlen, európai klinikai vizsgálatokban tesztelt lehetséges koronavírus-vakcina, amely inaktivált vírust tartalmaz.

(MTI)

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2021. november 10. 21:34
Stella kisasszony akcióba lépett??
zara
2021. november 10. 21:23
ennek sosem lesz vége...előbb a hazug gyártokat kéne lecsukni akik azt mondták 95%os védelmet nyújt... A Nemzeti Népegészségügyi Központ az Átlátszó adatigénylésére válaszul részletesen elküldte azoknak a számát a diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek közül, akik legalább egy vakcinát kaptak. A számokból kiderül: nagyjából fele oltott azoknak, akik megfertőződtek.
Gyéressy Károly
2021. november 10. 21:04
És a Szputnyik? Én ezt kaptam. Nem bántam. Azonban azóta szívok miatta.
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. november 10. 19:36
Látom, a sok barom, aki szerint az ellenzékiek oltásellenesek, itt habzó pofával mínuszol, és vergődik az új oltás ellen, miközben szopja a kínai és orosz faszt. Ugyanazt csináljátok, mint mikor a baloldal vergődik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!