Úgy tűnik, Karácsony Gergelynek takargatnivalója van – Láng Zsolt a Mandinernek

2021. november 23. 19:00

Mióta Bajnai Gordonról is hangfelvételek kerültek elő, Karácsony Gergely csupán a Fideszre mutogat, nem pedig arról beszél, hogyan került Bajnai Gordon a városháza közelébe – fogalmazott a Mandinernek Láng Zsolt. A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerint a szerdai közgyűlésen ki fog derülni, mit gondol a Városháza baloldali többsége Városháza-ügyben.

2021. november 23. 19:00
null
Nagy Gábor

Amint azt a Mandiner megírta, kedden újabb hangfelvétellel jelentkezett Anonymus. Ezen Bajnai Gordon jutalékos rendszerről és cápákról beszél. Mit szól ehhez?

Karácsony Gergely most már nem kerülheti meg azokat a kérdéseket, amelyekre eddig nem volt hajlandó válaszolni. Legutóbb még azzal mentegette az egyre dagadó botrányt, nem hiszi el a felvételeken hallható állításokat. Most azonban barátja, a volt baloldali miniszterelnök maga beszélt erről befektetőknek, közben pedig még tanácsokat is adott nekik arról, hogyan tudják nyélbe ütni az üzletet. A szerdai közgyűlésen bízom benne, hogy felállítják a vizsgálóbizottságot, amelyet kezdeményeztem.

Karácsony Gergelynek is érdeke, hogy tisztázza a történteket!

Hogyan vélekedik a főpolgármester Városháza-ügyben tett korábbi nyilatkozatairól, illetve a múlt keddi tájékoztatóról, amely szerint lepereg róluk a botrány, lejáratásról van szó, s hogy a kormány háborúzik a Fővárossal?

Karácsony Gergely össze-vissza beszél és sumákol a botrány kirobbanása óta. A városháza eladását többször is tagadta, majd kiderült mégis készült egy terv róla; Barts Balázs (a fővárosi vagyonkezelő vezetője – a szerk.) pedig egy fegyelmivel megússza, pedig a szöges ellentétét tette, mint amivel állítólag megbízták. Mióta Bajnai Gordonról is hangfelvételek kerültek elő,

Karácsony csak a Fideszre mutogat,

nem pedig arról beszél, hogyan került Bajnai Gordon a városháza közelébe, milyen jutalékos rendszerről és cápákról tud. Egyértelmű, hogy már a lóláb is kilóg: ötletelnek a Városháza eladásáról, arról hogy a külföldi nagybefektetőkkel, pénzemberekkel, hogyan lehet üzletet csinálni.

Ön szerint ki az igazi úr a Városházán? Van tippje, ki állhat Barts Balázs felett? Létezik-e a Fővárosban árnyékkormány?

Látja, Ön is azokat a kérdéseket teszi fel, amelyeket jó lenne kivizsgálni. Ha Karácsony Gergelynek tiszta lenne a lelkiismerete és észszerűen járna el, akkor azonnali vizsgálatot indított volna a városházi ellenzék bevonásával. Engem például érdekelne Barts Balázs beszámolója, ő hogyan élte meg ezt az egészet; ki mondta neki, hogy ilyenekről tárgyalhat; vagy mondja el ő, hogy ellentétesen cselekedett a főnökei utasításával.

Ha Karácsonyék úgy gondolják, igazuk van, miért zárják ki a nyilvánosságot?

A budapestiek miért nem kaphatnak válaszokat ezekre a kérdésekre? Az a baj, hogy a főpolgármester egyre mélyebbre ássa magát ebben az ügyben. Egyre inkább úgy néz ki, hogy takargatnivalója van.

A holnapi, szerdai közgyűlésen napirendre kerül a Városháza-ügy vizsgálóbizottságról szóló előterjesztés. Lát esélyt érdemi vizsgálatra? Várhatóak Ön szerint személyi konzekvenciák?

Tovább nem húzhatta a kérdést Karácsony Gergely.

A szerdai közgyűlésen ki fog derülni, hogy a Városháza baloldali többsége mit gondol az ügyben.

Hogy például a DK-s vagy a momentumos polgármesterek szerint is a szőnyeg alá kell-e söpörni a botrányt. Mit gondolnak valójában túl a kampányszólamok szintjén a transzparenciáról és a közélet nyilvánosságáról. Ha nem hagyják felállítani a vizsgálóbizottságot vagy nem vesznek részt benne, az egy előrehozott ítélet az ügyben.

Karácsony Gergely tűzbe teszi a kezét helyetteseiért, embereiért: többek között Kiss Ambrusért, akinek a neve nem csupán a Városháza-ügy nyomán került elő, hanem egy celldömölki ingatlanvásárlási szándék kapcsán is. A helyettes tagad. Erről mi a véleménye?

Tagadták a busz- és a villamosmutyit, pedig ez utóbbinál a rendőrség is nyomoz. A celldömölki ingatlanmutyijuk pedig egyszerűen felháborító! Az elvesző budapesti idősotthon férőhelyeket a mintegy 200 kilométerrel arrébb található, Vas megyei Celldömölkön akarják pótolni. Vagyis a budapestieknek négy órát kellene autózniuk, ha idős szeretteiket meg akarják látogatni. Mindezt azért, hogy 1 milliárd forintot költsenek a celldömölki, régi szoci alpolgármester érdekeltségi köréhez tartozó ingatlanra. Közben lenne számos olyan fővárosi vagy közeli ingatlan is, amelyet ennyi pénzből át lehet alakítani idősotthonnak.

***

Nyitókép: Fidesz Budapest

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik