Tarlós a fővárosi ingatlanügyről: Karácsony Gergely hazudik

2021. november 09. 10:38

„Gondolom, senki nem akarja állítani, hogy a távozásom után 6 hónappal én írtam ki a pályázatot az ingatlanra” – fogalmazott a korábbi városvezető.

2021. november 09. 10:38
null

Annak ellenére, hogy a Mandiner hétfőn mutatta be a fővárosi ingatlanügyek egyik fontos szereplőjét, Gansperger Gyulát, Karácsony Gergely mindent tagad a fővárosi ingatlanmutyival kapcsolatban. Budapest főpolgármestere kijelentette azt is, hogy a Fővárosi Önkormányzat egyik ingatlanát (az interneten fellelhető dokumentumok alapján a hivatalos eljárást követve, ugyanakkor Berki Zsolt közbenjárásával úgy szerezhették meg – a szerk.), hogy

A főpolgármester idézett kijelentése az alábbi videóban 1 perc 48 másodperctől kezdődően tekinthető meg.

Tarlós István: Karácsony hazudik

Tarlós István, korábbi főpolgármester a Hír TV Napi aktuális című műsorának vendége volt. Kérdésre válaszolva Tarlós elmondta: „az a baj, az utóbbi időben ez elhatalmasodott, hogy sokan beszélnek a levegőbe ahelyett, hogy elővennék azokat a papírokat, amik ide vonatkoznak. Vannak iratok, határidők, dátumok, döntések. Ezeket csak elő kéne venne, ki kellene nyitni” – tette hozzá.

Abban a kérdésben, hogy az eladási folyamat szabályos volt-e, Tarlós István nem foglalt állást. Mint fogalmazott: arról „nincs információm”. Ugyanakkor kiemelte: „viszont amit Karácsony Gergely mondott [...] ez hazugság.

Azt kell mondjam, mostmár kevésbé finoman, mint szoktam, hogy Karácsony Gergely hazudik.”

Mint a korábbi főpolgármester fogalmazott: „egy eladási folyamat akkor indul el, amikor az illető ingatlant vagy bármilyen értéket megpályáztatják, kiírják a pályázatot.

Kifejtette: „hosszú évtizedek óta úgy van, hogy az erre illetékes önkormányzati szervezet minden évben összeszedi azokat az ingatlanokat, amik elvben értékesíthetők, és amikből származhat bevétel”. A korábbi főpolgármester szerint a szóban forgó ingatlan 2015 óta szerepelt azon a listán „más egyéb ingatlanok mellett”, amelyen az elvben eladható fővárosi tulajdonú ingatlanok szerepelnek.

Tarlós István ugyanakkor leszögezte:

a mi ciklusunkban ezzel nem történt semmi.

Itt semmilyen kényszer nem volt, mi nem pályáztattuk meg. Azt meg gondolom, senki nem akarja állítani, hogy a távozásom után 6 hónappal én írtam ki a pályázatot az ingatlanra” – tette hozzá.

A Tarlós Istvánnal zajló beszélgetés fent idézett részleteit az alábbi videóban (2 perc 25 másodperctől kezdődően) tekintheti meg/hallgathatja vissza:

 

Nyitókép: YouTube    

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ejelhar
2021. november 09. 19:48
Na, közben itt az újabb hír a Mandi főoldalán. Úgy tűnik Tarlós cáfolata jelenleg a legkisebb gond Karácsony gangjében:-) Vaszleg a ballib trollokat is sürgősen át kell vezényelni az élesebb terepre innen.
totumfaktum
2021. november 09. 18:54
Itt az újabb bizonyíték. Tessenek visongani kedves moslékosok: https://www.origo.hu/itthon/20211109-ujabb-bizonyitekok-a-varoshazaugyben.html
zakar zoltán béla
2021. november 09. 18:02
40 éve? Csak 39?
ptrfarkas43
2021. november 09. 17:07
Kamu elvtárs hozza nyilvánoyságra a szerződést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!