Jön az advent a Várkert Bazárban

2021. november 15. 11:22

Már november 22-én Schubert muzsikájával hívják Téli utazásra az érdeklődőket, és december 30-án évzáró koncerttel búcsúznak az esztendőtől. 

2021. november 15. 11:22
null

(forrás: közlemény)

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát. Advent ünnepi hétvégéi mellett már november 22-én Schubert muzsikájával hívják Téli utazásra az érdeklődőket, és december 30-án évzáró koncerttel búcsúznak az esztendőtől. 

Az adventi hétvégéken ingyenes kézműves programokkal, családi workshopokkal, kortárs iparművészeti vásárral és különleges hangulatú zenei produkciókkal, valamint karácsonyi tematikájú vezetett sétával várják a közönséget. Az esti koncertek előtt a fellépőkkel közösen meggyújtják a Hello Wood által alkotott adventi koszorú egy-egy gyertyáját, és néhány ünnepi gondolat megfogalmazásával tesszik meghitté az adventi várakozást. A részletes leírások és pontos időpontok a www.varkertbazar.hu oldalon frissülnek folyamatosan.

Idén a Várkapitányság a Regőczi Alapítvánnyal, a Covid-árvák számára szervez jótékonysági gyűjtést az iparművészeti vásár keretében. A vásár fővédnöke és az alapítvány életre hívója Magyarország köztársasági elnökének felesége, Herczegh Anita. Az alapítvány céljaira történő gyűjtés mellett szeretnék élményekkel megajándékozni a pártfogoltjaikat, ezért a Bohém Kiskarácsony c. előadásra biztosítanak számukra jegyeket.

A november 12-ei sajtótájékoztatón a Várkert Bazár adventi kínálatának különlegességeit Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese ismertette, az új eseményeket pedig népszerű művészek mutatták be. Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész avatta be a hallgatóságot, hogy Schubert Téli utazás című művében hogyan helyettesítik hangszerek az énekhangra írt részeket a Bogányi Trió előadásában. Tóth Vera Artisjus-díjas énekesnő mesélt az Ünnep, újra együtt! koncertjéről, melyet a Budapest Jazz Orchestra zenészei mellett sztárvendégek tesznek feledhetetlenné. Tóth László, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnöke arról beszélt, miként eleveníti fel a régmúlt karácsonyait a BFTZ ünnepi koncertje a barokk muzsikától a jazzig. Delov Jávor, a Random Trip zenekar művészeti vezetője a Tabán a házban című évzáró koncert részleteit mutatta be.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2021. november 16. 08:16
Megyünk.
JMoflicheque
2021. november 15. 12:07
Indul a biznyák. Elfelejtjük, hogy ez Jézus születésének és a szeretetnek az ünnepe, nem az ajándékozásé. Sütött már valaki Jézusnak szülinapi tortát????
Dr. Greta Grünberg
2021. november 15. 11:47
Több ilyen glamúros, dzsesszes csillogó fenyőünnepi parádé kell, az embereket a kacatvásáron való szelfizést akarják, nem képzelt barátokhoz beszélgetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!