Térdeltek a skótok, fütyültek a fradisták

2021. november 05. 14:01

Nem tetszett a magyar közönségnek az Amerikából átvett gesztus.

2021. november 05. 14:01
null

Amint arról beszámoltunk, 3-2-es vereséget szenvedett a magyar bajnok Ferencváros a skót Celtictől az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában.

A szurkolásra nem lehetett panasz, a stadion nagy része megtelt, mégha akadtak is üres székek a Groupama Arénában. A skót csapat a legtöbb nyugat-európai együtteshez hasonlóan letérdelt a mérkőzés kezdete előtt, – ezzel az Amerikából átvett gesztussal a rsszizmus ellen kívántak tiltakozni – amit nem fogadtak túl jól a zöld-fehér drukkerek:

A magyar csapat játékosai állva maradtak, és a mezükre mutatva hívták fel a figyelmet a rasszizmus elleni harc fontosságára.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2021. november 05. 20:29
A skótok térdeltek, de a magyarok "szoptak"...
hátakkor
2021. november 05. 17:12
A skót csapat a nemzeti gyásznap miatt térdelt le lehet ;)
Gáspárameleg
2021. november 05. 15:37
"Justice for George Floyd" (Nguen) és ökölben feltartott kéz (Wingo). Bár nem ezen a meccsen, gondolom rájuk szóltak. Egyrészt nem értek egyet a BLM-el (legalábbis kötelező jellege, harsánysága, egyoldalúsága taszít) másrészt azzal sem, hogy ha már ennyit kapnak az akadémiák akkor, minek egy zsoldos kirakatcsapat. Vénaszkennerre nem, migránshadra igen. Köszönöm Istenem, hogy nem fradistának teremtettél!
Akitlosz
2021. november 05. 14:52
Labdarúgó mérkőzésen nem a rasszizmus ellen, hanem az ellenfél csapat ellen kellene játszani, tehát nem harcolni. Különben nagyon egyszerű lenne a megoldás. Ha egy csapat letérdel, akkor a bíró egyszerűen csak fújja meg a sípját. A meccs elkezdődik és ha még sokáig térdelnek akkor nem kell sokat várni az első gólra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!