Megszűnt az önkormányzati lap Tatabányán

2021. október 22. 12:15

A lapot korábban az a kritika érte, hogy egyoldalú politikai véleményeket közöl. Új lapra fognak kiírni pályázatot.

2021. október 22. 12:15
null

A tatabányai Fidesz javaslatára megszüntetik a város önkormányzata által kiadott Jó Szerencsét Magazint. Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz-frakció korábbi, lapba szánt álláspontját  Szücsné Posztovics Ilona polgármester letiltotta, az alábbi indoklással:

Mivel magazinról van szó, elsősorban közéleti tartalommal töltjük meg a lapot. Politikai álláspont, vélemény közlésére nincs lehetőség”

Ehhez képest a magazin első, 2020 augusztusi számában Gurmai Zita, Jakab Péter, Szabó Tímea és Ungár Péter álláspontja is megjelenhetett.

Most új önkormányzati lapra fognak kiírni pályázatot, ami szabályozottabb keretek közt ad majd teret a polgármesternek és a képviselőknek.

Bajos együttműködés, majd szakadás

Noha a 2019-es önkormányzati választáson az ellenzék nyert Tatabányán, az együttműködés hamar problémássá vált. Az egyik helyi képviselő, Hoffer Dávid (aki azóta kilépett a DK-ból) többek között fenyegetőzésről, demokrata szavakba öltöztetett diktatórikus módszerekről, alkalmatlanságról beszélt a városvezetés kapcsán, és úgy fogalmazott, hogy Szücsné csak „gombnyomkodó szavazóautomataként” számít rá, így „vállalhatatlanná vált a közös munka”.

Ez a feszültség végül odáig eszkalálódott, hogy egy héttel később fel is bomlott az ellenzéki összefogás a városban. Szücsné bejelentette, új frakciót hoz létre a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd pártok támogatásával. A polgármester Fekete Miklóst (MSZP), Nagy Bélát (független, MSZP-jelölt) valamint Hoffer Dávidot (DK, majd független) említette név szerint bejegyzésében, Hoffer kapcsán pedig rágalmazás miatt tett feljelentést, mert, mint Szücsné fogalmazott, „úgy tűnik, a Fidesz hálója erősebb volt, mint gondoltuk, és egy fiatal, tapasztalatlan képviselő is fennakadt rajta”.

Nyitóképen: Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya DK-s polgármestere. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. október 22. 12:44
DK ezt is elintézte!
fogd a pénzt és kuss
2021. október 22. 12:36
az is egy balfasz aki ezekre szavaz
Mich
2021. október 22. 12:35
"frakciót hoz létre a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd pártok támogatásával" A Szégyenteljes Moslék...
villogókékfog
2021. október 22. 12:33
A dékát már a tinta se bírta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!