Révész Máriusz: A rendőrök felülről kaptak támogatást 2006-ban

2021. október 23. 07:38

A fideszes politikust is bántalmazták a rendőrök 15 évvel ezelőtt.

2021. október 23. 07:38
null

Révész Máriusz szerint az a fajta ámokfutás, amit a rendőrség végzett 2006. október 23-án, csak úgy volt lehetséges, ha ehhez felülről támogatást kaptak – írja az Index. Hozzátették: a fideszes politikus, akit rendőrök bántalmaztak 15 évvel ezelőtt, felidézte az akkor történteket: az első összetűzésekre akkor került sor, amikor délután 3 óra magasságában a tüntetőket nem engedték vissza a Kossuth térre, és kiszorították őket az Alkotmány utcáról a Bajcsy-Zsilinszky Endre útra. A kormánybiztos úgy fogalmazott, hogy ekkor egy időre nyugalmi patthelyzet állt be, majd a műveletet irányító parancsnok arra utasította a rendőröket, hogy az összegyűlt embereket a Deák Ferenc tér–Astoria irányába szorítsák. Hozzáfűzte:

a helyszíni illetékes százados jelezte, nem ért egyet a döntéssel,

mivel abba az irányban volt a Fidesz megemlékező nagygyűlése. A forgalmazási jegyzőkönyv szerint azonban azt a választ kapta, hogy ez parancs.

Megkezdődtek az összecsapások

A rendőrsorfal megindulásával az összecsapások is megkezdődtek, írják. Sikerült elérni, hogy

azt a legfejtebb egy-kétszáz fős tömeget – amivel a rendőrség már a nap folyamán összecsapott – rátolják a Fidesz százezres nagygyűlésére.

„Teljesen abszurd, paranormális és érthetetlen helyzet volt”, senki sem értette miért tették ezt – mondta Révész Máriusz. Hozzátette: a Fidesz nagygyűlése után 2 perccel pedig elrendelték a lovasattakot. Azt írják, a bizottsági meghallgatásokból kiderült, a rendezvényen tartózkodó civil ruhás rendőrök is alig tudtak elmenekülni a lovasroham elől, amit saját kollégáik hajtottak végre.

Révész megjegyezte: ezt követően sok durva atrocitás történt, a rendőrök – a hangágyúk hiányában – könnygázgránáttal kezdték el őket oszlatni minden figyelmeztetés nélkül a Síp utcánál. A politikus feleségét két kisgyermekével a Keleti pályaudvar irányába hazaküldte, ő pedig a fejébe vette, hogy visszafordul beszélni az egyenruhásokkal. A politikus jelezte, később a rendőrség sem vitatta, hogy nem volt felszólítás az oszlatásra. Révész Máriusz szerint ezzel együtt is

sok helyen sérültek 2006. október 23-án az előírások, ide értve a rendőri azonosítók hiányát.

A fideszes politikus utalt arra, hogy a rendőrség letagadta, hogy őt bántalmazták.

Végül bizonyítást nyert, írják, hogy

a hatóság emberei „álltak vérbosszút” Révész Máriuszon a szeptemberi tévészékház ostroma miatt,

ahol főként – döntően az irányítás hibájából – a rendőrök voltak az áldozatok. Hozzátették. a kormánybiztos úgy fogalmazott: „Hogy még súlyosabb legyen a dolog, a rendőrök a legsúlyosabb esetekben is falaztak egymásnak”.

Fotó: MTI Fotó: Beliczay László

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2021. október 23. 11:25
A Klein család ugy döntött,kicsiben "ujrajátsszák" 56-ot. Megtették. Szerencsére a "véletlenül" a nyitott kocsikban hagyott amd 65-ök azéles tárakkal nem lettek felhasználva a provokátoraik által. "Tudták.Merték.Tették.".
Igazságpárti
2021. október 23. 09:40
"Amit részben megértek, 40 órán át voltak szolgálatban, közösen szenvedtek, amikor kockakövekkel, molotov-koktéllal dobálták őket. Mivel számomra nem okoztak maradandó sérülést, és korrekt módon bocsánatot kértek, ezért elfogadtam, és az ügy lezárásaként családjukkal meghívtam őket a Parlamentbe." Totálisan érthetetlen, Márió, hogy te ezt "részben megérted". Sőt, felháborító ez a maflaság!!!! Mert ha te meg is bocsátanál nekik, bazm, ez nem rólad szól, hanem egy államról, annak rendőrségéről, a lakosságról. Mafla voltál és vagy!
Bokros Birka
2021. október 23. 09:13
Kézi vezérlésbe kapcsolt rendőrségnél a kézi vezérlő meg Gyurcsótány volt, mint tudjuk!
quantum
2021. október 23. 09:05
Én a mai napig nem értem, hogy akik ebben tevőlegesen részt vettek (rendőrök), hogy tudnak tükörbe nézni, hogy tudnak nap mint nap a lelkiismeretükkel elszámolni, a családjuk szemébe nézni? Egyszerűen hihetetlen, hogy egy csak egy nincs közöttük aki megbánta és őszintén elmondja mi történt 2006 október 23-án.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!