Így vette védelmébe Márki-Zay a migráció ügyében Soros Györgyöt

2021. október 25. 17:40

„Soros egy nyomorult migránst sem hozott be Magyarországra” – mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

2021. október 25. 17:40
null

2021. augusztus 10-én Márki-Zay Péter jelenlegi baloldali miniszterelnök-jelölt interjút adott a korábban az RTL Klub Való Világ című műsorában szereplő VV Zsoltnak. 

...Soros nem tudom, hogy akart, vagy nem akart behozni, de egyet sem sikerült Magyarországra behozni, egy nyomorult migránst sem”

– fogalmazott akkor Márki-Zay 

Ehhez képest több Magyarországon tevékenykedő, Soros György által is támogatott bevándorláspárti szervezet is működik, így például a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület, az Amnesty International Magyarország, Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), valamint a Magyar Helsinki Bizottság. Utóbbi 2021 elején egy jelentésben írta azt, hogy Magyarország „továbbra is illegálisan kényszeríti vissza Szerbiába a migránsokat”, ezen jelentés nyomán pedig Brüsszel is számon kérte hazánkat.

Nem az első bevándorláspárti megjegyzés Márki-Zaytól

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a CNN-nek adott múlt heti interjújában azt mondta, „emberségesen kell bánni a menekültekkel”. 

„A gyűlöletpropaganda mögött Orbánék ugyanúgy beengendek pénzért letelepedési kötvényes bevándorlókat és vendégmunkásokat is, mint bármely más európai ország; amiben én változtatnék, az lényegében a gyűlöletkampány felszámolása és az emberséges bánásmód a menekültekkel szemben, akárhonnan is érkezzenek hozzánk” – fogalmazott Márki-Zay.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2021. október 25. 22:42
"emberségesen kell bánni a menekültekkel" Ha menekült, akkor nyújtson be kérelmet az első biztonságos országban. Mivel nem teszi, ezért migráns. Ezekkel meg bánj emberségesen te, mzp! Fogadd be őket a lakásodba, de minket hagyjál ki ebből a baromságból (először mást akartam írni, de ma reggel megfogadtam, hogy egy napig nem leszek trágár).
Imprator
2021. október 25. 22:25
Remélem a baloldal belefog esni a saját 22-es csapdájába.
MZXX
2021. október 25. 19:53
MZP CIA ügynök.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. október 25. 19:37
Minden egyes témában történő megnyilatkozása egyenértékű egy beismerő vallomással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!