Nem fog egymás mellett szerepelni a szavazólapon Karácsony Gergely és Márki-Zay

2021. október 05. 13:53

Ha valamelyikük visszalép, le fogják húzni a nevét a lapról.

2021. október 05. 13:53
null

Hétfőn sajtótájékoztatón beszélt arról Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, hogy az előválasztás második fordulójában együtt indulnának, tehát a szavazólapon is egymás mellett szerepelne a nevük. 

A hvg úgy értesült: az ellenzéki előválasztást bonyolító bizottság, vagyis az OEVB elutasította a két polgármester fenti kezdeményezését, Karácsony Gergely és Marki-Zay Péter neve egymás alatt fognak szerepelni az előválasztás második fordulójában használt szavazólapon, és ha valamelyikük visszalép, akkor a szavazáskor lehúzzák a nevét a papírról.

Az első fordulóban Dobrev Klára mögött másodikként befutó Karácsony Gergely és a harmadik Márki-Zay Péter nem tudott dönteni arról, ki lépjen vissza a másik javára a második fordulóban. Ezt a lépésüket Dobrev Klára, valamint a Civil Választási Bizottság elnöke is kritizálta korábban. Magyar György szerint 

Olyan a szavazólapon nem fordulhat elő, hogy tandemben induljon két jelölt, mert a választók az első fordulóban is csak egy jelöltre adták le a szavazatukat”

– fogalmazott.

Nyitókép: Facebook 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mikediver
2021. október 05. 18:58
Bukott a megúszós, langyi megoldás.
nempolitizálok
2021. október 05. 18:49
Azért ezeket Gyurcsány rendesen átbaszta. Viszont Orbán jól járt, persze mi is.
Thombatta
2021. október 05. 18:46
Ki az az ember aki ezek utan ezek kezebe adna egy orszag vezeteset? Ez a feltartott allu fasz meg ez e tenyerbemaszo hatbadofos Christmas. Egy lapon nem merhetoek Orbanhoz annak minden hibajaval egyutt. Budapest es Hodmezovasarhelyen csak agyhalottak elnek? Komolyan erdekelne mi vezerel valakit mikor ezekre szavaz? Komoly, ertelmes, logikus ervrendszer nem hinnem, hogy van mogotte. Mi az, hogy egymas mellett indulnak mint egy indulo? Ket ember nem lehet egy indulo meg akkor sem ha kozben buzik lettek. Ennyire amator faszok es ezek akarnak kormanyra lepni? Egy ajto kinyitasa nehezseget okoz nekik nemhogy egy orszag iranyitasa. Dobbenet. Ha ezek gyoznek lesz itt baj.
Paskai
2021. október 05. 18:35
Ezt nem tudjuk feldolgozni. Micsoda veszteség. Milyen élőlény az, aki Dobrevre és ezekre szavaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!