Karácsony Gergely is találkozott a LIBE-bizottsággal

2021. október 02. 09:14

A főpolgármester a beszélgetés közben saját bevallása szerint elszomorította a Magyarországot elítélő bizottságot.

2021. október 02. 09:14
null

„Jobbára továbbra is fennállnak a Magyarországgal szemben 2018-ban megfogalmazott aggályok” – jelentette ki az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi (LIBE) bizottsága Magyarországra küldött tényfeltáró delegációjának vezetője a szervezet pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A sajtótájékoztató előtt azonban, a LIBE-bizottság találkozott

Karácsony Gergellyel és a helyetteseivel is, és elbeszélgettek a jogállamiság magyarországi helyzetéről.

A főpolgármester többek között az önkormányzatok állítólagos „kivéreztetéséről”, illetve az EU-s forrásokból való kizárásáról, „az egykor független, szakmai intézmények megszállásáról”, valamint „az egyes társadalmi csoportok elleni gyűlöletkampányokról” panaszkodott a bizottságnak.

Karácsony szerint „még a bizottság szélsőjobboldali képviselőit is meglepte, hogy a kormány hogyan politizál a saját országa ellen”. A főpolgármester a Facebook-posztjában kifejtette, hogy sajnos el kellett a delegációt szomorítania, mivel „szóba került, hogy Orbánék hogyan építik le szisztematikusan a jogállamot”.

Donáth Anna is a tényfeltáró delegáció tagja

A LIBE-bizottság delegációjának a vezetője szerint nincsen azzal probléma, hogy egy magyar ellenzéki képviselő vizsgálja a tényfeltáró delegáció tagjaként a jogállamiságot Magyarországon. Arra a kérdésre, miként vehetett részt a delegáció munkájában Donáth Anna, Gwendoline Delbos-Corfield, a delegáció vezetője úgy felelt, hogy erre lehetőség van.

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ooomph
2021. október 03. 09:59
Naná, hogy elszomorodtak. Ránéztek erre a pelenkájába rondító hülyegyerekre, aki főpolgármester létére annyit sem tud angolul, hogy hello... Én is sírni tudnék.
Ferike57
2021. október 03. 08:23
Ez a LIBE bizottság egy operett hadsereg ! Hogy lehet 3 nap alatt bármit megállapítani , ha csak hazárulókkal találkoznak ???
Gonella
2021. október 02. 18:35
brühühüzótt egyet majd azt kiáltotta: SEGÍTSETEK!!! Mond! Te kit választanál?
kaltran
2021. október 02. 16:38
Nem csak a Covid és nem csak Brüsszelben, hanem már a Ló utca 6-ban és mindenhol azt hiszik, beforrad az agyakba valamiféle spricniből, hogy a Fidesz lop ezerrel, a nép meg tengődik. Lassan az lesz, mint a Mátrixban. Mindenki rá van csatolva egy agyfertőző gépezetre és minden a cyber térben történik illetve ezáltal nem történik. Szerintem fel kéne oszlatni a Parlamentet, idő előtti választást kéne kiírni, győz a Fidesz és akkor nyugiban kényelmesen tökön szúrhatja magát az ellenzék (meg Donanna is)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!