A DK-s Molnár Csaba reakciója Karácsony és Márki-Zay összefogására: Nem lesz ez így jó, urak!

2021. október 02. 14:17

A párt alelnöke és EP-képviselője attól tart, hogy nem akarnak majd pártpolitikusokat látni a kormányukban.

2021. október 02. 14:17
null

„Nem lesz ez így jó, urak!” – kezdte a posztját Molnár Csaba, a DK alelnöke. Azt kifogásolta, hogy mivel mindkét politikus bejelentette, hogy szakértői kormányt fog felállítani, így „ugye ezzel ők nemcsak azt mondják, hogy nem kívánnak pártpolitikusokat látni a kormányukban, hanem azt is, hogy miniszterelnökként,

koalíciós kormány vezetőjeként egymaguk szeretnének dönteni a miniszterek személyéről”.

Molnár kifejtette, hogy „a parlamentáris demokrácia lényegi eleme, hogy a minisztereket a koalíciós pártok delegálják a koalíciós kormányba, a pártok parlamenti súlyának – vagyis a választásokon kifejezett népakaratnak – megfelelően, vagyis nem a miniszterelnök dönt egymaga a miniszterek személyéről, hanem a koalíciós partnerek közösen.

Így van ez mindenhol Európában”.

Elmondta továbbá, hogy ha bárki is kijelenti, hogy szakértői kormányt akar, az „ezt a legalapvetőbb parlamenti demokratikus alapszabályt rúgja fel”.

Nyitókép: Molnár Csaba Facebook-oldala

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2021. október 03. 09:23
Azt nem tudom, hogy csak színjáték, vagy a moslékon belüli, eddig elhallgatott valódi ellentétek?
madárinfluencer
2021. október 03. 09:03
Szakértői kormány? Ahogy Karácsony Gergely is telerakta a főváros vezetését csupa "szakértővel", egykori DK-s, MSZP-s és SZDSZ-es zombikkal. Két ilyen pártnélküli farok törekszik a legmagasabb politikai szerepre, pedig még a politika működésének alapvetéseivel sincsenek tisztában? Ezekre egy ilyen sötét, buta alaknak kell felhívni a figyelmet, mint Molnár Csabi?
Sanyikám
2021. október 02. 22:40
Jól értelmezem az írást? Ez a nyomorult,arra a választási törvényre hivatkozik, amire illegitim? Amire fel sem akarnak esküdni? Amit az örökösen vicsorgó Dobrev a kukába akár majd dobni? ??? Idióták.
Jóbarát
2021. október 02. 19:44
Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy Karácsonyék így nyíltan szembe mernének menni a Gyurcsány-Dobrev párossal. Ebből is látszik, hogy Gyurcsány nem akarja, hogy Dobrev legyen a miniszterelnök, mert pontosan tudja, hogy Dobrevvel nem lehet legyőzni Orbánt. Szerintem őt is meglepte a felesége első helye, mivel ő egyértelműen Karácsonyt akarja. Ezzel az összefogásdival Dobrev ellen azt akarják prezentálni, hogy távolodnak a csótánytól, holott minden Gyurcsány eredeti forgatókönyve szerint zajlik. Csak nehogy légy kerüljön a levesébe és a felháborodott ellenzékiek csakazértis Dobrevre szavazzanak a második kőrben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!