A LIBE-bizottság osztrák tagja szerint ellenségesek voltak velük Magyarországon

2021. október 03. 12:43

Sőt, a hölgy úgy véli, hogy Magyarországon gyakorlatilag nem létezik szabad média – írta meg a Népszava.

2021. október 03. 12:43
null

A Budapesten járt EP-delegáció osztrák tagját megdöbbentette, hogy a hatalom képviselői, illetve Fidesz-közeli újságírók időnként milyen agresszivitással fogadták őket – írta meg a Kurier nyomán a Népszava. 

A szociáldemokrata Bettina Vollath közölte, hogy ez vonatkozik Orbán Viktorra is, aki „elutasította, hogy találkozzon a hétfős delegációval, amely a három nap során a jogállam, az alapjogok helyzetét igyekezett felmérni. Ideértve a sajtó és a tudomány szabadságát, továbbá az emberi jogok tiszteletben tartását.”

A politikus szerint egyébiránt Magyarországon egyre rosszabb állapotban van a jogállamiság.

„A hatalom mind kevésbé hajlandó a párbeszédre, szabad média gyakorlatilag már nem létezik. A tömegtájékoztatást megszállta az állam, kritikus újságírókat hallgatnak le, a független szerkesztőségek munkatársait nem hívják meg a sajtótájékoztatókra, nem engedik be őket bizonyos eseményekre, illetve ha bejutnak is, kérdéseket nem tehetnek fel. De ugyanilyen aggasztó, hogy szakmányban születnek az új törvények, ám így nem lehet alaposan megvitatni a javaslatokat, már ha egyáltalán megtárgyalják a benyújtott tervezeteket. Ez pedig alaposan kihat a jogalkotás minőségére. Az osztrák politikus ugyanakkor helyesli, hogy a Bizottság lefékezte a koronaalap folyósítását az Orbán-kormánynak.

– mutatott rá az osztrák szociáldemokrata politikusnő a Kurier újságnak adott interjúban. 

Fotó: Bettina Vollath, Facebook

Összesen 233 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. október 04. 13:33
P.S.: ORBÁN BALÁZS; WILLY ORBÁN A FUTBALLISTA STB...STB.... EGYTŐL EGYIG KIVÁLÓ EMBEREK!!!
syphax
2021. október 04. 09:10
". ....A LIBE-bizottság osztrák tagja szerint ellenségesek voltak velük Magyarországon...." Sajnos nem eléggé........
Ronee
2021. október 04. 08:54
Csak a szokásos hülye duma. .jogállamiság, sajtószabadság, buzik ... Semmi értelme, .. Egyre gázabb az unió hatalom mániája.
kovacak
2021. október 04. 08:11
48 óra alatt mit lehet kivizsgalni ilyen széles területen. Sokatmondó az a megállapítás, hogy ellenzéki újságíró nem tehet fel kérdéseket. Ezek szerint nincs tudomásuk a keddenkénti kormanyinfokrol, ahol boldog-boldogtalan kérdezhet, mi több, a két illetékes egyike érdemben válaszol is. Tudom, mert sokszor néztem. A teljesen kormanyparti Hirtv-ben pedig rendre megjelennek, pld. Csorte vagy Pluszminusz. Ennél többet az Atv-ben sem szerepelnek kormanypartiak. Úgyhogy számomra innentől már nem hiteles ez a bizottság, amúgy valószínűleg és remelem is, hogy jól érezték magukat fovarosunkban, maradhattak volna meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!