A Telex szerzője szerint illene térdelniük a magyar futballistáknak

2021. szeptember 06. 12:29

„Egyszerűbb lesütni a szemet, mint szembenézni és fejet hajtani azok előtt, akik tőlünk várhatják el joggal ezt a gesztust” – fogalmaz a szerző.

2021. szeptember 06. 12:29
null

Haász János a Telexen értekezik arról, miért lenne illendő térdelnie a magyar válogatottnak. Azt a szerző is kénytelen elismerni, hogy „mi nem gyarmatosítottunk egész kontinenseket, nem dolgoztattunk fekete rabszolgákat gyapotföldeken [...], hogy nálunk nincs feketék elleni rendőri erőszak, [...] hogy mi nem robbantottunk ki két véres világháborút, az egyiket borzasztó eszmék nyomán.

És valóban, még ha a szolidaritásunkat akár ki is fejezhetnénk azokkal az áldozatokkal, nincsenek ilyen bűneink, így miattuk tényleg nincs kitől bocsánatot kérnünk.”

A szerző szerint ugyanakkor ennek ellenére úgy folytatja: „nincs egyetlen ilyen népcsoport sem, amely a diszkrimináció áldozata lett a magyar határokon belül? A történelmi Magyarország területén élő nemzeti kisebbségek? A folyamatosan a társadalom peremére lökött cigányság? A pogromok, majd a holokauszt miatt a zsidóság? A második világháború után elhurcolt németek?”

Nekünk is lenne miért letérdelnünk, bőven lenne, ha nem is szigorúan véve a térdelés eredeti üzenete miatt”

– fogalmaz a szerző. 

Véleménycikkét azzal zárja: „egyszerűbb azt mondani, hogy magyar ember csak a szerelme, a hazája és a jóisten előtt térdel le, egyszerűbb a térdelés gesztusát aljas és sértő szimbólumnak nevezni, egyszerűbb lesütni a szemet, mint szembenézni és fejet hajtani azok előtt, akik tőlünk várhatják el joggal ezt a gesztust”.

Nyitókép: Isza Ferenc / AFP

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. szeptember 07. 15:11
apropó! hátha a teljesítményükről van szÓ! na akkor inkább a hasalás!
Tiszafa
2021. szeptember 07. 09:59
Ökőr!
Reszelő Aladár
2021. szeptember 06. 21:01
A lipsi progresszívek egyre több jelképet nyúlnak le. Ott a lopott szivárvány, ami Isten és ember közti kapcsolatot volt hivatott szimbolizálni, most egy ánuszba helyezett hímtagot jelent. A térdelés tiszteletadás volt a Teremtő előtt, most azonosulás egy fekete politikai mozgalommal, akik múltbeli vélt és valós sérelmekért várnak a jelenven korlátlan elégtételt. A mozgalom szimbóluma egy többszörösen elítélt fekete bőrszínű bűnöző.
NTLLK
2021. szeptember 06. 20:40
Majd ha egyszer értünk, magyarokért is letérdel valaki....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!