Két hónap alatt kiegyenlített a Fidesz a dunakeszi választókerületben

2021. szeptember 10. 09:26

A Drót szerint ez összefügghet azzal, hogy Dunakeszi és környéke agglomerációs körzet, ahonnan tízezrek ingáznak a fővárosba, és ők szembesülnek legjobban a fővárosi dugókkal.

2021. szeptember 10. 09:26
null

Az egykor SZDSZ-es Horn Gábor által vezetett Republikon Intézet legújabb, augusztusi kutatásai szerint a dunakeszi választókerületben a főpolgármester egykori helyettese, Dorosz Dávid a legnépszerűbb a balos előválasztók közt, írja a Drót a Hvg által nyilvánosságra hozott adatokat elemezve. Arról is beszámolt a lap, hogy a teljes népességben a Fidesz és a Gyurcsány-koalíció is 41-41 százalékot érne el.

A Telexen július 2-án jelentek meg egy – vélhetően júniusi – republikonos kutatásról szóló hírek, amelyeket a Hvg most nem idézett, a Drót szerint viszont ebből nyilvánvalóvá válik a „Karácsony-hatás”, a főpolgármester által nyáron bemutatott kínos vesszőfutás okozta népszerűségzuhanás.

Ez annyit jelent, hogy június és augusztus második fele között az összbaloldal népszerűsége 7 pontot esett a teljes népességben, hiszen júniusban 48 százalék szimpatizált Gyurcsányék összefogásával, most pedig csak 41 százalék, egyetlen körzetben tehát csaknem hétezren ábrándultak ki az ellenzékből. Eközben a Fidesz-KDNP támogatottsága 36-ról 41 százalékra nőtt, ez közel ötezer új kormánypárti szavazót jelenthet.

A biztos szavazók között 58-ról 48 százalékra esett vissza a baloldal, a Fidesz-KDNP viszont 36-ról 45 pontra emelkedett. A balos előválasztók közt Karácsony embere, Dorosz hét ponttal esett vissza.

A Drót szerint ez összefügghet azzal, hogy Dunakeszi és környéke agglomerációs körzet, ahonnan tízezrek ingáznak a fővárosba. Ha Budapesten dugók vannak, azokban az ilyen környékeken állók állnak a legtöbbet.

(Fotó: Az M2-es autóút Dunakeszit elkerülő szakasza. MTI Fotó: Kovács Tamás)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drzsoo1
2021. szeptember 11. 06:55
Budapesti dugók vesztesei a Dunakesziek? Megint egy horngábori csúsztatás. Dunakeszi pont az agglomerációs rákos burjánzás egyik ellenpéldája, ahol sikerült a helyi és Budapest felé vezető közlekedési káoszt sikeresen menedzselni. Menjünk át a duna túloldalára, a káosz az ott van.
ato boldizsár
2021. szeptember 10. 11:26
Dunakeszi gyarapodó népességének túlnyomó része - úgy gondolnám - tipikus nyertese az elmúlt 11 év politikájának. Fel nem fogom, mire gondolhat az a 40%, aki gyurcsányékra akarna szavazni... (na persze azon kívül, hogy "deazorbán... megafidesz..")
llnnhegyi
2021. szeptember 10. 10:16
Dorosz Dávid molyfing!
Frankie Bunn
2021. szeptember 10. 10:13
Percemberek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!