Védjük meg együtt az 56-os villamos megállóit

2021. szeptember 18. 08:51

Vannak pártpolitikán felül álló dolgok.

2021. szeptember 18. 08:51
Fürjes Balázs
Fürjes Balázs

„Védjük meg együtt az 56-os villamos Nagyajtai és a Nyúl utcai megállóit! Lépjünk közösen a budai polgárokért!

Együttműködési javaslattal fordultam Őrsi Gergely ellenzéki polgármesterhez.

Vannak pártpolitikán felül álló dolgok. Ilyen például a budai közösségi közlekedés javítása, fejlesztése, a problémák megoldása.

Mi a probléma?

A főváros megszüntetné az 56-os villamos két megállóját, a Nyúl utcait és a Nagyajtai utcait. Ez többezer budainak – időseknek, gyerekes családoknak, diákoknak, munkába járóknak – nehezítené meg a mindennapjait. Pedig a villamosközlekedést nem leépíteni, hanem fejleszteni kell – így választják majd még többen a közösségi közlekedést, így lesz élhetőbb a város!

Mi a megoldás?

Arra kértem Őrsi Gergely polgármestert, hogy álljunk ki együtt a budaiakért és akadályozzuk meg a megállók megszüntetését! Érjük el közösen, hogy a főváros újítsa fel és tegye akadálymentessé a megállókat.

Azt javasoltam a második kerület ellenzéki polgármesterének, hogy készítsünk közösen javaslatot a Fővárosi Közgyűlésnek: a fővárosi önkormányzat mondja ki, hogy nem szűnnek meg a megállók, és a cél az 56-os vonalának felújítása, a megállók akadálymentesítése.

Ezzel párhuzamosan Őrsi Gergely polgármesterrel közösen kezdeményezzük az egyeztetést Vitézy Dáviddal, a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ vezetőjével, valamint a BKK-val. A cél: szülessen a lehető leggyorsabban megnyugtató megoldás a villamossal utazók számára.

Ez tipikusan olyan kérdés, amiben a politikai nézetkülönbségek nem számítanak. Együtt sikerülni fog, Budáért dolgozunk!”

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WLaci
2021. szeptember 19. 11:00
Tök felesleges az a két megálló.
bambuci
2021. szeptember 18. 21:50
A Fidesznek vki fiatalt fel kell építenie főpolgármesternek Vagy a fürjest vagy a szentgyorgyvolgyit vagy a Kocsis matet
Sün Balázs
2021. szeptember 18. 19:42
A nyúl utcai villamos megálló fontos, mert a Szilágyi Erzsébet fasoron közlekedő buszok nem állnak meg csak a Szél Kálmán és a Városmajor megálló között. Sokan használják ezt a megállót is, az itt lakók, az itt levő irodaházak dolgozói, diákok, stb. Fürjes Balázs profi városfejlesztő, nagyszerű programokkal rendelkezik, jól látja a fejlesztések összefüggéseit. Fürjes Balázzsal egy lapon sem említeni a főváros mostani "főpolgármesterét", aki az ország fővárosának csak ártani tud, de nem tesz a fejlődéséért semmit. (Most csak kampányol, meg sivalkodik folyamatosan,
olvaso9
2021. szeptember 18. 16:56
Mindig azt érzem, Fürjes Balázs írásai, posztjai mintaszerűek: rövidek, velősek, érdemiek, pontosak, pozitívak. A mostani is. Illene rá válaszolni, hasonló stílusban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!