Döntött az Országgyűlés: januárig marad a veszélyhelyzet

2021. szeptember 27. 17:13

A kormány indítványát 112-en támogatták, míg 25-en ellenezték.

2021. szeptember 27. 17:13
null

Döntött az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbításáról, a különleges jogrend így egész évben érvényben marad.

A kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter kezdeményezte az eredetileg ősszel lejáró veszélyhelyzet meghosszabbítását arra hivatkozva, hogy az új vírusvariánsok korábban nem tapasztalt gyorsasággal és következményekkel terjednek Európa-szerte. A negyedik hullám küszöbén, annak kiszámíthatatlansága miatt pedig elengedhetetlen a fokozott és hatékony védekezés lehetőségének biztosítása. A kormány szerint a veszélyhelyzet meghosszabbításával biztosítható a hatékony és gyors döntéshozatal ahhoz, hogy a járvány okozta nehézségekre rugalmasan lehessen válaszokat adni.

A veszélyhelyzet meghosszabbítását 112-en támogatták, míg 25-en ellenezték.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2021. szeptember 27. 21:20
vészhelyzet? de hol? meccsek teltházasok, vadászati mittoménmi, eukaliptuszkongresszus, iskolákban nem kötelező semmiféle maszk, áruházakban nincs korlátozás, hol itt a vészhelyzet, tessék mondani? kórházakban nincsenek katonák, nem kell maszk a covid-osztályokon sem(!), hiába van szlovániában, horvátoknál, szerbeknél, osztrákoknál egy csomó tiltás, meg erősen felfutott negyedik hullám, verik az új fertőzöttek számai a tavalyit, mégis ki-be utazhatnak szabadon. meg mi is. hol itt a vészhelyzet, tessék mondani? oltva vagyunk, azért lehet? amikor a kétszer oltottak is megfertőződnek? ja, az nem számít! akkor hol a vészhelyzet?
néhai Ch.Pilot
2021. szeptember 27. 19:46
Mondjuk maga a vészhelyzet addig marad, amíg ez az ellenzék létezik.
Andilla
2021. szeptember 27. 19:20
Esse értem. Éppen most a vadászkiállításon nincs járványveszéj???? Legalább addig vártak volna ezzel a megszavazással, amíg annak vége...
Macskakalapban2
2021. szeptember 27. 18:26
Marica Ha nincsenek korlátozások, maszkhordási kötelezettségek, akkor mi a véreres faxért kell meghosszabbítani a szükségi állapotot? Ezt magyarázd el kérlek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!