Áttörés jöhet a kínai és orosz vakcinákkal beoltott magyarok európai Covid-igazolványának ügyében

2021. szeptember 19. 12:10

A harmadik oltás lehet a kulcs.

2021. szeptember 19. 12:10
null

Megoldás születhet a Szputnyik V, illetve a Sinopharm típusú oltással rendelkezők európai Covid-igazolványának ügyében, amennyiben a keleti vakcinákkal oltott személyek harmadik oltásként az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcinát kapnak – írja a Portfolio. Hozzátették: mMegoldás születhet a keleti vakcinákkal beoltott magyar állampolgárok uniós Covid-igazolványának ügyére, miután az egyik illetékes uniós testület napirendjére tűzi annak tárgyalását.

Ujhelyi szerint a problémát a magyar kormány idézte elő

A Portfolio arról ír, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen közzétett levelében úgy fogalmazott: „az uniós szervezet megvitatja azt, hogy azok a magyar állampolgárok, akik kínai vagy orosz oltást kaptak, de most harmadik oltásként egy európai engedéllyel bíró vakcinát is felvesznek, ugyanúgy megkaphassák az európai oltási igazolványt,és ne kelljen a jövőben utazási korlátozásokkal szembenézniük.”

Hozzátették: Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő már többször fordult az Európai Bizottsághoz azért, hogy azok a magyar állampolgárok is megkaphassák az utazásokat megkönnyítő európai Covid-igazolványt, akik kínai vagy orosz oltást kaptak, de most harmadik oltásként egy európai engedéllyel bíró vakcinát is felvesznek.

Hangsúlyozták, hogy a kérdést tárgyaló bizottság az uniós tagállamok egészségügyi hatóságainak képviselőiből áll, így a magyar kabinet delegáltjának „ott kell majd megharcolnia azért, hogy a többi tagállam megértse a sok százezer magyar ember problémáját, még akkor is, ha azt alapvetően épp a magyar kormány idézte elő” – fogalmazott Ujhelyi István, aki hozzátette: „Amit EP-képviselőként lehetett, azt megtettem, most a kormányon a sor.”

Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2021. szeptember 19. 20:45
Az amerikai Fauci is nyilatkozta korábban, hogy a vakcina a világ legnagyobb biznisze. Nehéz ezt cáfolni. A családban a kínai és az orosz vakcinákat kaptuk, tökéletesen működnek, irántuk a bizalmunk változatlan, mást nem fogadunk el. Az előző izraeli egészségügyi miniszter is azt nyilatkozta, hogy semmilyen tudományos alapja nincs a keleti és a nyugati vakcinák megkülönböztetésének. Az kizárólag a globális politikai érdekek kifejeződése. Ki gondolta volna.......A gyógyszerügynök Ujhelyi képességeit minden más meghaladja.
balsors
2021. szeptember 19. 17:32
Oltassam be magam még egyszer az eu eü biztos kenőpénze miatt! Patkány eu.
Helios
2021. szeptember 19. 16:22
A hiba túl régebbi keletű minthogy a jelenlegi kormányra fogható lenne! Valahol ott kezdődött hogy mi, magyarok a halálozási mutatókban nagyon a sor elején jártunk, elsősorban daganatos, keringési ...stb betegségek terén. És ez bizony az helytelen életvitel, életmód és stressz, étkezés, túlsúly, alkohol, és egyéb, ... Erre jött a járvány (is). Nagyon hamar lépni kellett, így is megint majdnem a sor elejére kerültünk a halálozási mutatókban. A vakcina az EU késlekedése miatt későn jött. Lépni kellett, mégpedig gyorsan. Nem egyéb miatt hanem így került a képbe a sinofarm. És ez nem kenhető rá a kormányra! Talán az elkövetkezőkben átvészelhető minden politikai csatározások nélkül..... Szólni kellene a többieknek hogy ez a fórum nem szemetesláda ami mindent befogad!
wasserwoman
2021. szeptember 19. 16:01
https://bennfentes.net/2021/09/19/vizsgalat-indult-ursula-von-de-leyen-ellen-mert-megtagadja-a-bizottsag-hogy-kiadjak-a-pfizer-vezerigazgatojaval-torteno-sms-valtasait?fbclid=IwAR165rJqYk2ayNcfork0JgKEAgusqGe_WPytkr5Q1Z42rnt0dDWYehWXmeY
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!