MSZP: Jogosak az egészségügyi szakdolgozók követelései

2021. augusztus 01. 13:13

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke szerint ebben a kormányzati ciklusban 25 éves mélypontjára került az egészségügy finanszírozása.

2021. augusztus 01. 13:13
null

Az MSZP jogosnak tartja az egészségügyi szakdolgozók követeléseit, az ellenzéki párt szerint a szakdolgozóknak elegük van az alulfizetettségből, a túlterheltségből és abból, hogy nem hallgatják meg őket. Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján azt mondta, ebben a kormányzati ciklusban 25 éves mélypontjára került az egészségügy finanszírozása, az ágazatra a GDP 4,5 százalékát költi csak a kormány, míg az európai átlag 7 százalék.

Az ellenzéki politikus kitért arra: bár a „kormányzati propaganda” szerint ebben az évben és jövőre több pénz jut egészségügyre, ez valójában a megemelt orvosbérek finanszírozási többlete, és az ágazat működtetésére egy jottányit sem fordítanak többet, mint az előző években. Elavult a géppark jelentős része, humánerőforrás-hiány van, hosszúak az ellátási várólisták – emelte ki Korózs Lajos.

A bizottsági elnök úgy fogalmazott, ma a magyar egészségügy lélegeztetőgépen van, és nem véletlen, hogy az ágazatot sokan hagyták ott. Nem lehet elhinni Kásler Miklós miniszternek, hogy ezrek térnek vissza az ágazatba – vélekedett. Korózs Lajos kiemelte, a szocialista párt választási programjában kiemelkedő helyen szerepel az egészségügy, így egyebek között az, hogy külön minisztériumnak kell felügyelnie ezt a területet. Emellett az európai uniós átlag szintjére kell felhozni az ágazat finanszírozását, mert most uniós átlagban Magyarország költi szinte a legkevesebbet egészségügyre és a magyar emberekre – tette hozzá a képviselő.

(MTI)

Fotó: Korózs Lajos MSZP-s képviselő felszólal a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezetének létrehozásáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 27-én.MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cs.laura
2021. augusztus 02. 07:38
Felfogják ezek az ápolók, hogy saját maguk ellen tüntetnek?? Hiszen arra feni a fogát a Gyurcsány koalíció, hogy megint kórházakat zár be!! Sokallják a kórházakat, miután a Fidesz felújította azokat, ők már az eladásukat fontolgatják! 2010 előtt 4000 orvost és több ezer ápolót tettek az utcára! Miből gondolják ezek a tüntetők, hogy ha hatalomra segítik Gyurcsányt megmarad a munkahelyük???
neven
2021. augusztus 01. 19:53
mit makog ez a hibbant hazudozós korozska?! te korozs idióta inkább kussolj a gyalázatos kamuvideós felvételed után! Hogy nem sül le a bőr a ballibernáci gyurcsótányista pofájáról!!!!!!!!!!
Vakfolt
2021. augusztus 01. 19:10
Mondd csak kóros, mentőtisztektől tájékozódsz? Biztos relevánsak az értesüléseid..
balbako_
2021. augusztus 01. 17:54
A hős tüntetők https://www.vadhajtasok.hu/2021/07/31/eloen-kapcsoljuk-a-hosok-teret-megint-orbant-buktatjak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!