Enyhén zavaros sajtótájékoztatót tartottak Kunhalmiék Fudan-ügyben

2021. augusztus 27. 11:55

Az MSZP társelnöke bele-belegabalyodott a mondandójába, Jámbor András szerint pedig semmi értelme a 2023-as népszavazásnak, mert azt most kéne megtartani.

2021. augusztus 27. 11:55
null

Péntek délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Kossuth téren Kunhalmi Ágnes az LMP-s Csárdi Antallal és a Ferencvárosban induló egykori mércés újságíróval, Jámbor Andrással az oldalán a Diákvárosról és a Fudan Egyetemről.

Tulajdonképpen nemzetgazdaságilag az érdek a magyar társadalom és a magyar nemzetgazdaság egyszerre érdeke az, hogy Magyarországon megépüljön az a Diákváros, amiben megállapodott 2019-ben Karácsony Gergely főpolgármester és a főváros, valamint a kormány” – kezdte monológját Kunhalmi, aki szerint a kormány felrúgta ezt a megállapodást. Az MSZP társelnöke szerint szerencse, hogy a főváros fel tudta emelni a szavát az atlétikai vébé kérdésében, hiszen

Kunhalmi úgy véli, hogy a Diákváros ügye nem csak a budapestieket érinti, hanem az egész országot, hiszen sok vidéki fiatal szeretne a budapesti egyetemeken tanulni, de a családjaik nem tudják ezt finanszírozni, lassan már a középosztálybeliek sem. Kunhalmi Ágnes kicsit megküzdött a „horroralbérletárak” című nyelvtörővel, de végül sikerült kimondania, mint ahogy azt is, hogy „több mint százezer forint ma már az albérletár”.

A szocialista politikus szerint sok fiatal dolgozni kényszerül, ami miatt kevésbé tudnak koncentrálni a tanulmányaikra, egyszóval mindenkinek érdeke a Diákváros felépülése, ami a vidéki albérletárakra is jótékony hatással lenne. „Tehát

a magyar hallgatók és fiatalok be se tudnának erre igazából nevezni, még ösztöndíjak mellett is iszonyat sokat kellene kiköhögni a magyar családoknak, hogy a gyerekeiket erre az egyetemre esetleg bejuttassák, és hát ne veszélyeztessék azt a Diákvárost, ami az egész országnak és a jövő generációnak az érdeke” – vonta le a következtetést Kunhalmi. A szocialista politikus állítása szerint már nem lepődik meg a fideszes politikusok tudásellenességén, hiszen ők csak saját maguknak szeretnének egy elitképzőt, hiába élnek rajtuk kívül mások is ebben az országban. Azért, hogy „ne vegyék el a magyar fiatalok jövőjét”, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd frakciója pénteken törvényjavaslatot nyújt be a Fudan-törvény hatályon kívül helyezésére – jelentette be Kunhalmi.

A szocialisták társelnöke után Csárdi Antal lépett a mikrofonok elé. Az LMP-s politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a megállapodásnak kulcsfontosságú része volt az átláthatóság, a kormány viszont folyamatosan megszegi ezt. „Tehát nem csak a Diákváros zanzásításával, ellehetetlenítésével, minőségromlásával sérti meg ezt a megállapodást a magyar kormány, hanem a transzparencia megcsúfolásával” – összegzett Csárdi. A politikus szerint meg kell kezdődnie az elszámoltatásnak, ami „a felálló Karácsony-kormány” egyik legfontosabb ígérete. Csárdi Antal azt is elmondta, hogy ki fogják kérni azokat a szerződéseket, amiket magától nem hozott nyilvánosságra a kormány, és be fogják mutatni, hogy a Diákváros milyen költségelemekből épülne fel a Fudan helyett. „Véget kell vetni annak a gyakorlatnak, aminek itthon már tízéves hagyománya van, hogy úgy költünk el adóforint-tízmilliárdokat, hogy

– zárta mondandóját Csárdi.

Utolsóként az addig kissé tanácstalanul álldogáló Jámbor osztotta meg gondolatait. A képviselőjelölt elmondta, hogy a Nemzeti Választási Bizottság hétfőn dönt majd azokról a kérdésekről, amiket Karácsony Gergellyel együtt nyújtott be. „Ha van egy csepp tisztesség azokban a Nemzeti Választási bizottsági tagokban, akiket a Fidesz tart, akkor átengedik ezeket a kérdéseket” – mondta Jámbor András. Kitért arra is, hogy teljesen felesleges a Gulyás Gergely által bejelentett 2023-as Fudan-népszavazás, mert azt most kell megtartani. Jámbor azt is elmondta, hogy az előválasztási folyamat során nagyon sok választó panaszkodik nekik a lakhatás miatt. „Ha a Diákváros-projektet eltörlik, ahogy a kormány most el akarja törölni, akkor az egyik legfontosabb projektet törölnék el, ami a lakhatás gondjait megoldja, nem csak Budapesten, hanem az egész országban” – jelentette ki az egykori mércés újságíró a sajtótájékoztató záróakkordjaként.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pusikas
2021. augusztus 28. 01:51
Csóró kunhalminak a választások után megint bérletet kell hamisítania. Az MSZP végre kikopik az SZDSZ után a parlamentből. Nem sírok , csak sokáig tartott....
Akrabu17
2021. augusztus 27. 21:50
tegnap a Nyugati térnél hasonló figurákat láttam vidáman kannásborozni saját húgyukban ülve.Szégyen, hogy kimer állni nyilvánosan!De hát tudjuk a fajtája nem egy piperköc népség!
Balbina
2021. augusztus 27. 18:10
Jámbornak ne a szerkóját nézzétek, hanem 2 percet a videóból (bármelyik kettőt), és addig csak a fejét. Egészen elképesztő, rémisztő sötétség árad. Még a másik kettő - szintén nem akadémiai rendes tag - mellett is szembeötlő sötétség.
ptrfarkas43
2021. augusztus 27. 17:05
Itt nem a diákváros a lényeg, hamem mellette a fudan, a lakhelyhez közel egy egyetem ami ráadásul jól használható tudást ad a távolabbi intézményeknél akik tisztelet a kivételnek Kamugeriket képeznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!