Az értékrend és az érdekek harcát látjuk – Filep Dávid (A kopasz oszt) a Mandinernek

2021. augusztus 04. 16:09

„Elegem lett abból, hogy szerintem mi, jobboldaliak képviseljük egy ezeréves ország értékrendjét, ehhez képest nekünk kell magyarázkodnunk azért, mert kiállunk a hagyományokért, azokért az értékekért, amelyeket évszázadok óta vallunk” – mondja Filep Dávid a Mandinernek, aki A kopasz oszt néven a Megafon egyik jobboldali véleményvezére.

2021. augusztus 04. 16:09
null
Sal Endre
Sal Endre

Van ugye A kopasz oszt, amely egy lendületesebb karakter, és van mögötte Filep Dávid, aki nem mellesleg verseket ír és civilként szemüveget hord. Ezek szerint A kopasz oszt csak egy szerep? Kit kell bevonzani? A csalódott jobbikosokat?

A szélsőségeseket sosem szerettem, tehát ez a felvetés eleve téves. Amúgy pedig az, hogy civilként verseket írok, nem zárja ki azt, hogy markáns véleményem legyen a politikáról.

Ön jelentkezett a Megafonnál?

Igen, mert egyszerűen elegem lett abból, hogy bár tíz éve Magyarországon jobboldali többség van, ehhez képest azt láttam, tapasztaltam, hogy ha a Facebookon megszólalt egy jobboldali hang, akkor pillanatok alatt rászállt a baloldali trollhadsereg. Elegem lett abból, hogy szerintem mi, jobboldaliak képviseljük egy ezeréves ország értékrendjét, ehhez képest nekünk kell magyarázkodnunk azért, mert kiállunk a hagyományokért, azokért az értékekért, amelyeket évszázadok óta vallunk.

Ön is kap hideget-meleget a hozzászólásokban?

Persze, de egyáltalán nem érdekel. Ami viszont érdekes, hogy a való életben teljesen más visszajelzéseket kapok. Ha megyek az utcán, ott odajönnek hozzám az emberek, biztatnak, gratulálnak, beszélgetünk egy jót. Nem véletlen, hogy egyre inkább az az érzésem, hogy

a baloldal valójában egy mikroközösség, de a Facebookon mindenképpen jól szervezett.

Tehát akkor önt még nem fenyegették meg a nyílt utcán.

Egy alkalommal volt egy akciófilmbe illő jelenetem.

Mi történt?

Álltam egy buszmegállóban, elment mellettem egy fekete autó, fékezett, visszatolatott, s lehúzta az ablakot egy nagydarab ipse, majd megkérdezte mély, öblös hangon: te vagy A kopasz oszt?

Mit válaszolt? Hogy természetesen nem?

Dehogy. Azt, hogy én! Erre elmosolyodott és azt mondta, ne várjak a buszra, elvisz egy darabig.

Miért nem a saját nevén lett véleményformáló? A Filep Dávid rosszul hangzik?

Markáns, feltűnő nevet akartam, ennyi a háttere. Úgy látom, bejött…

Nem arról van inkább szó, hogy nem vállalta fel magát és elbújt a karakter mögött?

Egyáltalán nem. Most is én nyilatkozom.

Kétségtelen, jól indult a megafonos jelenléte, hamar 15 ezer követője lett, annak ellenére, hogy elkezdte lekorlátozni a Facebook. Miért? Jött a baloldali trollhadsereg?

Három poszt miatt történt. Mindháromban a Black Lives Matter Mozgalomról írtam. Az egyik poszt például arról szólt, hogy amíg a Facebook letiltotta Böjte Csaba atya trianoni szentmiséjét, addig a BLM-mozgalomnak mindent lehet, még térdeltetik is a sportolókat. Jelen pillanatban ha valaki like-olni akarja A kopasz oszt oldalt, akkor a Facebook megkérdezi tőle, hogy biztosan ezt akarod ember? Mintha egy vírusoldal lennék vagy valami hasonló. Mindezt azért, mert szóvá tettem, miért tiltották le Böjte atya szentmiséjét.  

Egyébként hány évesek követik?

A statisztikák szerint húsz és negyven év közöttiek követnek. A való életben viszont sokkal több fiatal jön oda hozzám.

Azt, hogy miről posztol, egyezteti a Megafonnal?

Miért tenném? Arról posztolok, ami megérint érzelmileg s van róla egy kialakult véleményem.    

Jól áll anyagilag?

Miért kérdezi?

Csak azért, mert volt három posztja, amit 1,6 millió forintért hirdettek a Facebookon...

Nem én hirdettem, a Megafon teremtette elő az anyagi hátteret, a jobboldali közösség anyagi támogatásából.

Ebből is látszik, sokan vagyunk, sokan valljuk ugyanazt az értékrendet.

A Megafonnak rengeteget köszönhetek. Habár három évet dolgoztam televízióban, a Megafon képzésén rengeteg újdonság volt számomra. Nagyon sokat segítettek abban, hogyan váljak a Facebookon olyan véleményformálóvá, akit sokan követnek.

A kopasz osztként biztosan sikeresebb, mint költőként. Megnéztem, volt olyan saját versidézete, amire egy, azaz egy darab like-ot kapott az írói oldalán.  

Bajban lennénk, ha egy vers minőségét a likeszámok határoznák meg.

Íróként, költőként nem lett sikeres, ezért hiú emberként inkább elment megmondóembernek?

Ezt is cáfolnom kell. Amúgy pedig párhuzamosan most is írok, dolgozom a második könyvemen. Az első, a Kapitány című kötet pedig bár like-számban nem kapott sokat, így is szépen fogy a könyvesboltokban.

A karrierútvonalát elnézve, nem lepődnék meg, ha idővel politikusnak állna.

Politikával örömmel foglalkozom, de politikus nem szeretnék lenni.

Milyen lesz a kampányhajrá?

Véres.

A brüsszeli bürokraták a hazai baloldallal összeállva mindent megpróbálnak.

De nincs jó hírem számukra, nem fog menni. Hiába próbálják hetente a legkülönfélébb akciókkal sortűz alá venni a jobboldali kormányt, kilóg a lóláb. Nem értékek mentén politizálnak, hanem csak a hatalom megszerzése vezérli őket, ezt pedig az emberek nagyon jól látják. Döbbenetes egyébként, hogy amikor Európában folyamatos a migránsválság, amikor Brüsszel elbaltázta az oltások megszervezését, közben azzal foglalkoznak napi szinten az Unióban, hogy egy 15 milliós nemzet maga akar dönteni arról, hogyan védi meg a gyerekeit. Ezzel kapcsolatos, hogy elképedve olvastam, már létezik terhes férfi emoji is. Szerintem joggal gondolhatjuk úgy egy ezeréves országban, amely a hagyományaira, a hitére és a családra alapszik, hogy nem szeretnénk terhes férfis emojit. Azt sem, hogy ha Svédországhoz hasonlóan itt is megnőne a transznemű emberek száma, s nem szeretnénk úgy járni, mint Anglia, ahol már napi szinten végeznek nemátalakító műtéteket. Nagyon jól látszik, bajban a baloldal, mert nincs ideológiájuk, lejárt szavatosságú, nyugati mintákat próbálnak ránk erőltetni, ezzel szemben a jobboldal sziklaszilárd. A koronavírus-járványt jól kezelte a kormányoldal, azzal nem tudnak mit kikezdeni, a gazdaság fejlődik, ott sincs fogás, így maradnak a szappanbuborékként hetente kipukkanó akciók.

Nem tart attól, hogy ha jövőre mégis a baloldal nyer, akkor partvonalon kívülre kerül a médiában?

Egyáltalán nem tartok ettől. A jobboldal sikeresen megvívja ezt a harcot is. 2010 után sikerült talpra állítani az országot a Gyurcsány-kormányzás után, ezt a helyzetet is megoldjuk. Az értékrend és az érdekek harcát látjuk és ebből a csatából csakis az előbbi kerülhet ki győztesen! 

fotók: Ficsor Márton

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libsimentes_övezet
2021. augusztus 05. 09:44
"Álltam egy buszmegállóban, elment mellettem egy fekete autó, fékezett, visszatolatott, s lehúzta az ablakot egy nagydarab ipse, majd megkérdezte mély, öblös hangon: te vagy A kopasz oszt?" fekete autó, nagydarab, öblös hang....lol mekkora kamu ez is
Robur
2021. augusztus 05. 09:05
Jól van. Jó úton jár a fidesz a rothadás felé.
józan paraszti ész
2021. augusztus 04. 23:25
Szt. István alapította meg a Magyar Királyságot, addig fejedelemségek szövetsége volt, nem Magyarország.
Bulvár Viktor
2021. augusztus 04. 18:31
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Fideszes keresztyéni értékrend... :))))))))) A lényeg, hogy az agyhalott szavazóim elhiszik... :)))))) Éljen Én!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!