Plácido Domingo Győrben ad koncertet az egészségügyi dolgozók tiszteletére

2021. július 15. 16:30

A világhírű operaénekes felidézte, hogy a járvány őt magát és családját is megviselte, ezért még nagyobb személyes hálát érez az egészségügyi dolgozók iránt.

2021. július 15. 16:30
null

Plácido Domingo spanyol operaénekes Győrben ad ingyenes koncertet az egészségügyi dolgozók tiszteletére augusztus 6-án a Győri Filharmonikusokkal.

A világot rendkívüli járvány rázta meg, Magyarország azonban letörte a pandémia harmadik hullámát, olyan teljesítménnyel, amelyet sokan irigyelnek. A védekezésben az egész társadalom részt vett, az egészségügyben dolgozók egészen heroikus küzdelemmel: ez nemcsak hatalmas fizikai, hanem lelki megterhelést is jelentett – emlékeztetett a koncert csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere.    

Kásler Miklós hozzátette: a világhírű Plácido Domingo régóta komoly vonzódást mutat a magyar zenéhez és a magyar kultúrához, ehhez párosul adni akarása azoknak az embereknek, akik rendkívüli körülmények között is helytálltak. Plácido Domingo felidézte, hogy a járvány őt magát és családját is megviselte, ezért még nagyobb személyes hálát érez az egészségügyi dolgozók iránt.    

A győri koncert programjában népszerű operaáriák, operett- és zarzuelarészletek is szerepelnek. Fellép az Operalia operaverseny 2017-es győztese, Adela Zaharia szoprán, Plácido Domingo Jr., valamint a Virtuózok legutóbbi kiadásának győztese, Balázs-Piri Soma zongorista is; a Győri Filharmonikusokat Eugene Kohn vezényli a győri Dunakapu téren.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2021. július 15. 21:35
Szegény, már 80 éves.
olajfa1
2021. július 15. 21:30
Köszönjük Mesternek! és Győri Polgármertenek!
MZperXXL
2021. július 15. 19:32
Na libernyákok, ezt hogyan fogjátok negatív hírré tekerni? Placido túl fehér, jöjjön valami barna vagy fekete, az egészségügyisek meg térdeljék végig a koncertet? Vagy azért ne legyen koncert, mert az egészségügyisek fehérben dolgoznak és az elnyomást szimbolizálják, meg nem hagyják érvényesülni szegény vírust?
Párhuzamos különvélemény
2021. július 15. 19:17
OFF Szappanopera: Mossatok kezet! Mossatok kezeeeet!! https://www.facebook.com/tiltottsziget/photos/974978009347698/1532019606976866 :-) ON
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!