Nem adja fel a harcot a bajba került ferencvárosi üzlettulajdonos

2021. július 07. 17:19

Végel Tamás szerdán kitett videójában elmondja, hogy a körúti bringasáv kialakítása diszkriminatív a más közlekedési eszközzel közlekedők számára.

2021. július 07. 17:19
null

Tavaly júliusban a Blaha Lujza tér és a Mester utca közötti útszakaszon megtiltották a parkolást, és a parkolóhelyeket biciklisávvá alakították. Ezzel nemcsak a környéken lakóknak, de az üzleteknek is megnehezítették az életét, hiszen sem a vásárlók, sem az áruszállítók nem tudnak megállni a boltok közelében. Egyre több az olyan üzlet a körúton, ahol kénytelenek voltak lehúzni rolót, és a kereskedők egyre többen fújtak vészriadót az indokolatlan biciklisávok miatt – írta meg a Metropol. 

Az érintett játékbolt vezetője – aki maga is rollerrel és biciklivel közlekedik a városban – a kijelölt bicikliút megváltoztatását szorgalmazza Végel Tamás, akinek keresetét múlt szerdán utasította el a ferencvárosi önkormányzat. 

Végel Tamás azonban nem adja fel. Szerdán kitett videójában elmondja, hogy a körúti bringasáv kialakítása diszkriminatív a más közlekedési eszközzel közlekedők számára, és komoly fennakadásokat okoz a kisebb boltok kereskedelmében, miután nem tudnak a közelben megállni gépkocsival. Azt nem érti, hogy két villamosmegállóval arrébb, a 32-esek terénél miért lehetett mégis megoldani ugyanazt a problémát? Bár jóval kesekenyebb a járda, mint a Ferenc-körúton, mégis meg tudták oldani a felfestést úgy, hogy azzal nem szüntettek meg parkolóhelyeket. Végel Tamás nem a biciklisek vagy a biciklisáv ellen van, hanem ésszerűbb megoldást szeretne – hangzik el a videóban, amely végén megerősíti, bár sokan feladták, ő nem fogja, és tovább kűzd. 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KinderMike
2021. július 09. 12:12
Majd megmondják szegénynek a baloldali legjobb érveket: "El lehet menni", "Menjen gyalog" meg ehhez hasonló pökhendi beszólásokat. Vérlázító ez a lenéző hozzáállás, amit mindegyik baloldali művel, amikor hatalomra kerül.
Gregorius
2021. július 07. 19:40
Hosszú évekig dolgoztam a közelben, a BME-n a Petőfi híd tulsó oldalán. Már akkoriban sem lehetett rendesen parkolni arrafelé. Jó boltok voltak ott, így a munkahelyen fel a villamosra ( két vagy három megálló), bevásárlás, aztán vissza a villamosra és irány haza....
Akrobata
2021. július 07. 17:54
Erdekes.minden onkormanyzat elott maradtak a sajat parkolok
OberEnnsinnen
2021. július 07. 17:34
Majd a Karácsonyt megválasztó budapesti ejróper falka elmagyarázza, hogy miért is akarsz te a kisebb boltodban kereskedni? Kizsákmányolni a panelurakat és panelúrnőket? Hol tudsz te úgy csápolni a Sandokan, Sandokan, tenger tigrise, támad a bandá-ra, mint ők? "Messziről jött emberek Költötték a híredet." ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!