Rohamosan szaporodnak a gyermekeknek szánt LMBTQ-tartalmak

2021. július 16. 08:22

Léteznek olyan műsorok, amelyekben akár 33 nem heteroszexuális karakter is szerepel.

2021. július 16. 08:22
null

A Danube Institute szemléje szerint a meleg, transz és nem bináris „művészek” nemi határokat feszegetnek a gyermekeknek készült rajzfilmjeiken. Kiemelik, hogy

ezek nem az organikus történeti események eredményei, hanem a színfalak mögötti meleg aktivisták befolyásolási eszközei”.

Nem véletlen

A cikk megjegyzi, hogy a nemek szerinti sokszínűségre való nevelés erősödő hangú képviselőinek megjelenése nem véletlen, hiszen a queer nők, transz és nem bináris showrunnerek által vezetett műsorok mondhatóak a leginkább felelősnek a homoszexuális és transznemű karakterek mesékbe történő beáramlásáért. Példaként hozzák a „Doc McStuffins” alkotóját, Chris Nee-t, akire az Insider úgy hivatkozik, mint a gyermek-televíziózás Ryan Murphy-jére. Murphy volt az, aki kifejezetten homoszexuális tartalmat vitt bele főbb műsoraiba. Az Insider szerint Nee ugyanezt tette különösen a Disney Jr. csatornán futó McStuffins (magyarul Dr. Plüssi néven ismert 2012-es sorozat) esetében, amikor a két és öt év közötti gyermekek számára készült mesében leszbikus babákat mutatott be. Ráadásul vannak olyan műsorok, amelyekben akár 33 nem heteroszexuális karakter is szerepel (Steven Universe).

Módszerek

Az aktivisták ezt úgy érték el, hogy megkerülték a szokásos felvételi folyamatot, és új személyzetet kerestek a stábba a szokásos szórakoztatóipari körön kívülről – írják. Taneka Stotts, a Cartoon Network „Steven Universe: Future” genderfluid írója az Insidernek elmondta, hogy más genderfluid, nem bináris és biszexuális munkatársak megtalálásához a sorozat showrunnere inkább a Twitter és a Tumblr platformok segítségével keresett tehetségeket, nem pedig hagyományos fejvadász eszközökkel. Az egyik transznemű showrunner, aki az Insider-nek nyilatkozott, elmondta, hogy az aktivisták nem egyszerűen a szórakoztatásban érdekeltek, hanem azért küzdenek, hogy az LMBTQ-párti tartalom megjelenjen a műsorokban.

Nyitókép: MTI/EPA/Omer Messinger

 

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2021. július 16. 17:40
Úgy tűnik, tényleg csak fegyverrel vethetünk véget ennek az undorító homo-pedo-sátánizmusnak.
bagira
2021. július 16. 12:55
Büntetést rójanak rájuk. Mondtam már a picsamutogató tüntetésen rendőrök vegyüljenek közéjük igazoltassanak ellenőrizzenek , tüncizők közt sok a diller .
Akitlosz
2021. július 16. 12:35
"Rohamosan szaporodnak a gyermekeknek szánt LMBTQ-tartalmak" a Mandineren.
Autofocus
2021. július 16. 11:27
Amit ennyire túlpörgetnek az nagyon hamar kimegy a divatból. Ez olyan mint a csótányroppantó platformcipő: egy időben minden női lábat elcsúfított, viszont mára szinte teljesen kihalt. Úgyhogy fogadok egy láda tokajiban bárkivel, hogy 10 év múlva már csak az égen látunk szivárványt. Legközelebb 30 év múlva veszik elő, mint a 2020-as évekbeli nosztalgia jellegzetes kellékét, néhány jövőbeli retro popsláger kreatív videoklipjében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!