Lélegzetelállító fotókon a tegnapi vihar

2021. július 15. 07:34

Több ezer villámcsapást észlelhettünk szerdáról csütörtökre virradóra.

2021. július 15. 07:34
null

Bizonyára sok olvasónk megtapasztalta a szerda esti vihart: szinte az ország egész területén esett, dörgött, és villámlott. Főleg utóbbiból volt nagyon sok, több ezer villámcsapást észlelhettünk az elmúlt órákban a Magyarország felett átvonuló vihar következtében.

A természeti jelenségről gyönyörű fotók is készültek, ezek közül néhány felkerült az Időkép közösségi oldalára, ahonnan mi is válogattunk. További képeket itt találhat.

Nyitókép: Időkép, Facebook

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. július 15. 12:15
"Bizonyára sok olvasónk megtapasztalta a szerda esti vihart: szinte az ország egész területén esett, dörgött, és villámlott. " Hogy hol? Az ország kis területén volt csak az a vihar. Nagyon nagyon messze nem volt országos. A többin gyönyörű, abszolút derült idő volt, amikor Budapesten és a Dunánál viharzott.
Akitlosz
2021. július 15. 12:10
Milyen tegnapi vihar? Gyönyörű szép idő volt egész nap. Felhőmentes derült idő. Csak a Duna vonala környékén viharzott.
AKissLaci
2021. július 15. 11:06
Halálos biztonsággal sikerült felmondanod az általános iskolai tananyagot - fordítva. Van ez így a szociológiai és bölcsész-diplomával rendelkezők esetében, akik szegregált iskolába jártak. Eddig úgy tudtuk, hogy a negatív töltésű részecskék áramlanak a pozitív felé. Ezt egyébként nemcsak a 1980-as tankönyvek tudták így, hanem a 150 évvel korábbiak is. Értem én azt, hogy a magyar wikipédiában is el van baszva, de így jár az, aki szerint az a "tudástár", és abból "felvértezve" kezd el okoskodni, illetve túl sokat énekelte az Internacionálét ("a múltat végképp eltörölni, agyhalott-had indulj velünk!"). Esetleg mindkettő. Benjamin Franklin a töltéseket állapította meg, nem azt, hogy "az áram a pozitív pólustól a negatív irányába folyik", ugyanis ő nem volt lecsón. Értem én azt, hogy van az a szellemileg teljesen retardált állapot, amikor a Földből kiinduló pozitív töltés hirtelen belecsap a felhőben levő negatívba. Rendkívül sok megfigyelés támasztja alá a jelenséget, különösen a "brit tudósok" a The Guardianben! Egyrészt: joga van hozzá, bazmeg, másrészt, nehogy má' a Zorbán mondja meg, hogy merre folyjon az áram! Azonkívül az LMBTQWERTY szervezetek is megmondták, hogy a neutronok (nembináris részecskék, amiket társadalmi konstrukció hozott létre elnyomás céljából) csinálnak mindent, amitől megy a villamos. Gondolom, a holnapra rendelt "tudományos" értekezésed tárgya az lesz, hogy Newton gravitáció-elmélete abból a megfigyelésből alakult ki, hogy észrevette, amint egy alma leszakad az almafáról, és hirtelen felrepül az égbe. Már alig várjuk, bazmeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!