Heves viharokra számíthatunk a mai napon

2021. július 16. 07:42

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

2021. július 16. 07:42
null

Intenzív zivatarok lesznek a pénteki nap folyamán, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között valószínű. Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő. Délelőttig a keleti, délkeleti határvidéken előfordulhat zivatar, napközben nagyobb számban fordulhatnak elő ugyanott. A kora esti órákban dél, délkelet felől zivatarzóna érkezik, amely északnyugat felé halad. A legintenzívebb cellákat elsősorban felhőszakadás kísérheti, emellett viharos széllökés és apróbb jégeső is társulhat hozzájuk.

A zivatarok a szombatra virradó éjszakába is átnyúlhatnak, emellett ekkor a Dél-Dunántúlon nagyobb mennyiségű tartós csapadékra is esély van. A délelőtt első felében a keleti országrészt leszámítva napos idő lesz, később máshol is egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Ma már inkább csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kell hőségre, 25 fok körüli napi középhőmérsékletre készülni.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!