Cseh Katalin: Semmi közöm ezekhez a cégekhez

2021. július 23. 11:43

Perrel fenyeget a Momentum európai parlamenti képviselője a cégügyeivel kapcsolatban kirobbant botrány után.

2021. július 23. 11:43
null

Amint arról lapunk az elsők között beszámolt, Cseh Katalin momentumos politikus állhat a Bennfentes című portálon megjelent ügy célkeresztjében. Az ügy lényege, hogy a Pannónia Nyomda Kft. – 2010-ben alapította Cseh Tibor, a momentumos politikus édesapja, majd 2013-ban adta át az ügyvezetést lányának, Cseh Katalinnak, aki tehát egészen 2018 januárjáig volt a cég ügyvezetője – több európai uniós pályázaton is indult, ahol több mint 68 millió forint támogatást nyert egy hologramos technológia kifejlesztésére. Érdekesség, hogy ezt követően később

ugyanezen cég 217 579 410 Ft-ot nyert egy szintén holografikus technológia, egészen pontosan „holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató” kifejlesztésére egy Széchenyi 2020-as pályázaton.

Eddig tehát 285 706 274 forintnyi eu-s támogatásnál tartunk, amely igen jelentős összeg, különösen annak függvényében, hogy Cseh Katalin és pártja az elmúlt években azért folytatott lobbitevékenységet, hogy Magyarország irányába függesszék fel az európai uniós támogatásokat, mondván

a Momentum szerint az EU „az oligarchák pénzautomatájának szerepébe kényszerült”.

A botrány kirobbanását követően megszólalt az érintett is. Cseh Katalin azt írta, jogi lépéseket fog tenni. Úgy tűnik azonban, hogy ellen is indulni fog eljárás: csütörtök esti hír, hogy Tényi István feljelentést tett a momentumos politikus üzleti érdekeltségébe áramló uniós milliárdok ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Ilyen előzmények után próbálta megszólaltatni a Mediaworks az EU-s képviselőt egy kazincbarcikai fórumon. Itt a kérdésekre meglehetősen idegesen válaszolt, sajtóperrel fenyegetőzött, az újságíró állításaira pedig csak annyit reagált: már minden elmondott, semmilyen újdonsággal nem tud szolgálni.

„Ezekhez a cégekhez nekem zéró közöm van, ezt a bíróságon is be fogom tudni bizonyítani” – jelentette ki, majd arra a kérdésre, hogy ennek az ügynek lesz-e a karrierjére következménye, úgy felelt: megnyeri a sajtópert.

A videó végén

egy érdekes párbeszéd is lejátszódik a riporter és a politikus között:

„Nagyon szépen kösöznöm ezt a találkozást, örülök hogy itt is láttam, remélem Egerben is jön” – mondta Cseh.

„Mikor tudunk Egerben találkozni?” – jött a kérdés, mire Cseh Katalin azt válaszolta, hogy bármikor.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2021. július 25. 11:56
Kilépett, vagy eladta, kincsetérő Katus? Mért még az eladta is lehet kamu. A kilépett meg??? Huhuhúúú!
Dvorino
2021. július 24. 12:20
Kérdezem, ez a pénz eltűnt kézen, közön, vagy megvalósították azt amire kapták és elszámoltak vele az utolsó fillérig?
Vakfolt
2021. július 23. 14:33
"Cseh Katalin: Semmi közöm ezekhez a cégekhez" Ezt a szart itt a gatyámban, nos, ezt nem én szartam ide. Semmi közöm hozzá.
Prominet
2021. július 23. 13:35
Azt mondta már, hogy ő ott sem volt? A semmi közöm hozzá, nem tudom miről van szó, rágalom, O1G, meg hát az "én ott sem voltam"... mind hihető. A világot egyre jobban uralják az egyre butább és arrogánsabb nők, akiket valakik dróton rángatnak valahonnan valamiért... A normális emberek (nők és férfiak is, a többi nem nem érdekel) pedig csak pislognak, mi a tosz folyik itt, meg ott, meg mindenhol... Ilyen ostoba, okádék tekintetű, gonosz lotyót hogyan lehet létrehozni vagy tenyészteni? Már már műalkotás számba megy, győri Bandival együtt. Az is pont ilyen coming out előtt álló lotyó. Mit hibáztunk el, hogy ilyen embereket érdemlünk magunk közé? "Atomot, a bestiáknak..." csak ennyi jut az eszembe róluk....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!