A Fidesz szerint nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság összehívása

2021. július 19. 17:39

A baloldali sajtó hírei az állítólagos megfigyelési ügyről megalapozatlanok Halász János szerint.

2021. július 19. 17:39
null

Nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása, Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket, működésük során mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el – közölte a Fidesz-frakció hétfőn az MTI-vel. A Direkt36 állítása szerint több ismert magyar közéleti személyiséget is megfigyeltek egy NSO nevű izraeli cég mobiltelefonok feltörésére és lehallgatására kifejlesztett kémprogramjával, mint írják, egy kiszivárgott listán világszerte 50 ezer célszemély telefonszáma szerepel.

Megírtuk, hogy rágalmazási per indítását fontolgatja az izraeli cég az állítólagos megfigyelési ügy kapcsán. Állítólag több mint 300 magyarországi célszemélyről tudni.

, hogy rágalmazási per indítását fontolgatja az izraeli cég az állítólagos megfigyelési ügy kapcsán. Állítólag több mint 300 magyarországi célszemélyről tudni.

Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a közleményben hangsúlyozta, a Belügyminisztérium vezetői rendszeresen beszámolnak az Országgyűlés illetékes bizottságai előtt a titkosszolgálatok információgyűjtő tevékenységéről, ezeken valamennyi parlamenti párt képviselteti magát.

A baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják”

–szögezte le a kormánypárti politikus. Kiemelte, továbbra is azt várják a nemzetbiztonsági szervektől, hogy minden törvényes eszközzel védjék meg Magyarország biztonságát, jogos érdekeit.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Jack Guez / AFP

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik