Ezek a legjobb melegszereplős regények a Szabadnem szerint

2021. július 13. 07:56

Olvasnivalót keres a nyárra? A Szabadnem segít! Önnek melyik a kedvence?

2021. július 13. 07:56
null

Itt a nyár: naponta dőlnek meg a melegrekordok, hétvégente pedig állandósulnak a dugók a Balaton felé vezető autópályán. A strandokra, hosszú vonatutakra sokan keresnek könnyű olvasmányokat ebben az időszakban – talán ez járhatott a 444 genderügyi aloldalának szerkesztői fejében, amikor elkészítették a 10 legjobb, magyarul is olvasható fantasyregény listáját. A regényekben különbözőképpen jelennek meg a meleg szereplők – írja a Szabadnem –: van, ahol a főszereplők homoszexuálisok, de olyan is akad, ahol csak „a megjelenítésük pozitív, és nem okoz megütközést”

De lássuk a listát!

10. A Fogadós éneke
A regénynek három női főszereplője is van, akik egymásba is szerelmesek. A Szabadnem szerint van a regényben egy „igen forró jelenet” is, de többet nem akarnak erről írni, mert az már komoly szpoiler lenne. 

9. A megtört föld
Valóságos újbalos nedvesálom a lista kilencedik helyén rangsorolt regény, amiben „vannak meleg, bi, leszbikus és transz karakterek, és senki se ütközik meg a jelenlétükön”

8. A sötétség balkeze
Az eddig listázott művekkel ellentétben ez a könyv főként aszexuális szereplőkről szól, akik néha aktív nemi életet kezdenek élni, de nem tudni, hogy férfiként vagy nőként. A Szabadnem szerzője szerint azért fontos ez a regény, mert „pozitív választ ad a felvetett társadalmi kérdésekre”

7. Akhilleusz dala
A listára felkerült egy mitológiai gyökerekből táplálkozó regény is, ami Akhilleusz és Patroklosz „híresen szenvedélyes” szerelmi kapcsolatát dolgozza fel. A Szabadnem újságírója mindenkinek ajánlja ezt a „gyönyörű és szívhezszóló szerelmi történetet”

6. Árnyvadász könyvek
A hatodik helyen listázott regényuniverzum számtalan LGBTQ-karakterrel örvendezteti meg az olvasót, akik közül sokaknak saját könyvük is van, nem csak mellékszereplők. 

5. A mágia árnyalatai
V. E. Schwab regényéről nem sokat hajlandó elárulni a Szabadnem: az első részben még nem nagyon jelenik meg a biszexuális vonal, a másodikban viszont „van egy bizonyos jelenet” a főszereplő és egy hajóskapitány között.

4. Lélekfény sorozat
A Róbert Katalin jegyezte könyvsorozatban teljesen normális, hogy megjelennek az azonos nemű párok – írja a 444 genderblogja. Romantikus fantasy lévén a könyvben különösen fontos a két meleg főszereplő közötti szerelmi szál, nem is beszélve arról, hogy „az egész történetben van egy olyan világszintű konfliktus, ami analógiaként fogható fel a ma, a mi világunkban meglévő homoszexualitás megítélésének: egy alaptalan tiltás, ami ellen a szereplők küzdeni kezdenek”

3. Vágymágusok
A lista harmadik helyére szintén egy magyar szerző munkája került fel: a sorozatnak ugyan hetero főszereplői vannak, de a meleg karakterek is fontosak. „Sőt a világ megalkotásában a homoszexualitásnak is van jelentősége” – lelkendezik a Szabadnem szerzője, ami alapján mi is biztosak vagyunk benne, hogy érdemes elolvasni. 

2. A hódító legendája
Az amerikai sorozatban különösen fontos szerephez jutnak a magyar történelmi szereplők és események, mint például Mátyás király. Ezeknél a szálaknál csak egy lényegesebb elem van: a főszereplők – Lada és Radu – egy meleg fiú. 

1. Árnyék és Csont
A netflixes sorozat alapjául szolgáló regények „kőkemény világot mutatnak be” a 444 genderblogjának szerzője szerint. De még ennél is fontosabb, hogy erősek a figurák, jó a humor, izgalmasak a kalandok, biszexuálisok a főszereplők, és van köztük meleg szerelmi szál is!

Most pedig ideje szavazni! Ön melyiket olvasná el a legszívesebben? Az önnek legszimpatikusabb regény kiválasztásához görgesse a szavazsát, majd legalul kattintson a „Vote” gombra.

Created with Quiz Maker

 

Nyitókép: YouTube

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2021. július 14. 08:47
Ez most minek???????????
Szeredai
2021. július 14. 08:44
Szimpatikus pedofilekről szóló regényekről is lesz lista, gondolom.
Csikasz
2021. július 14. 07:23
A többi írással nem vagyok tisztában de a "Sötétség bal keze" avagy a "The Left Hand of Darkness" Ursula K. Le Guin műve, és mindenkinek ajánlom aki bírja az angol nyelvet meg a tudományos fantasztikus könyveket, tudniillik ez egy jó sci-fi. Az írónő, még jóval a genderőrület elszabadulása előtt, valóban a sci-fi világa felől közelítette meg a biológia és a nem kérdését, és az írásai nem a buzipropagandáról szólnak, hanem próbálják a sci-fi témakörei közé bevonni a biológiát és az etnográfiát is. Hozzáteszem nem a prűd olvasóknak való, tudniillik az írás fantasztikus része egy idegen intelligens faj nemi reprodukcióját vizsgálja, és azt hogy a társadalmuk hogyan rendezkedik be egy furcsa, embertől eltérő, biológiai működés köré. Mellesleg született három gyereke, tehát nem igazán szivárványos életmódot gyakorolta a néni.
rollotomasi
2021. július 13. 14:37
A táncosokkal farkalók nincs fenn a listán? Így már nem is hiteles.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!