Útidíjat és újabb kerékpársávot akar az LMP

2021. június 27. 13:29

A párt szerint jó ötlet lenne a Soroksári útra, az Üllői útra és a Váci útra is kerékpársávokat festeni.

2021. június 27. 13:29
null

Az LMP társelnöke Kanász-Nagy Máté és Ferenczi István, a párt budapesti szervezetének elnöke sajtótájékoztatót tartottak és elmondták, hogy szükség lenne szennyezés és használat alapú útdíjra, valamint többek között a Soroksári út, Üllői út és Váci úton is szükség lenne kerékpársávra.

„Azt szeretnénk üzenni mindenkinek, akinek elege van a fővárosi dugókból, hogy van megoldás: ez a kerékpáros közlekedés” – jelentette ki Kanász-Nagy. A politikus emellett hozzátette, hogy ezt a megoldást ajánlják Hollik Istvánnak, a Fidesz politikusának is, aki szerinte az „autólobbit” képviseli.

„Amióta a Körúton kerékpársáv van, feleakkora dugók vannak, kettő helyett most már csak egy sávban állnak a kocsik és a másikban lehet haladni” – értékelte Ferenczi István a budapesti közlekedés helyzetét. A politikus hozzátette: „Vannak még hiányosságok, itt a Szent István körúton még nem valósult meg a kerékpársáv úgyhogy azt kérjük a Főváros vezetésétől, a tervezektől, hogy ezt is oldják meg”. Emellett kilátásba helyezte, hogy kerékpárutakat kellene felfesteni a nagy sugárutakra is, például a Soroksári útra, az Üllői útra, vagy a Váci útra.

Címlapképen: Kanász-Nagy Máté

Kép forrása: MTI/Mónus Márton

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2021. június 27. 20:46
A Zöld Bolcseszek meg annál is hulyebbek mint gondoltam. Meg kell szüntetni sz ÖSSZES autosavot és Sehol nem lesz dugó.... Kambodzsa 1975 E Korea napjainkig.... Az összes autót elkobozni a tulajokar főbe loni de minimum kerekparsav építési kenyszwrmunkara vinni., És megvalosul a Zöld Libsi Alom
tobi
2021. június 27. 20:31
Próbált már valaki két kisgyerekkel kerékpárúton kerekezni? Biztos sokan. Na de a körúton? Nyilván életveszély, tehát ezt nem lehet kerékpárútnak minősíteni.
Szerintem
2021. június 27. 19:31
Megint cincognak, megint csak valami baromságot, hogy észrevetessék magukat. Én meg lusta vagyok ahhoz elővenni a mikroszkópomat.
Szerintem
2021. június 27. 19:22
LMPTQ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!