Tordai: Több Paks II-nyi pénzt akarnak kijátszani bukásuk előtt fideszes oligarcháknak

2021. június 14. 16:50

„2022-ben önök át fogják adni a kormányrudat, és mi egy fillért sem fogunk fizetni ilyen koncessziók keretében az önök oligarcháinak” – mondta a Párbeszéd képviselője.

2021. június 14. 16:50
null

Amint arról korábban beszámoltunk, magánkézbe kerülhet a teljes gyorsforgalmi úthálózat. A Kormányzati Tájékoztatási Központ indoklása szerint azért van erre szükség, mert az uniós források nem lesznek elegendőek a fenntartásra. 

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a mai parlamenti ülésnapon azonnali kérdésben fordult ennek kapcsán a kormányhoz. 

„Ez a koncesszió olyan sikeres modelleken alapul, mint például a trafik-koncesszió, vagy a kaszinó-koncesszió, tehát

amikor fideszes barátoknak biztos busás bevételt biztosítanak.”

A képviselő ezt követően ismertette a részletes bevételeket, és megállapította: összességében több tízmilliárdos bevételt garantál a tender „a kiválasztott fideszes vállalkozó cégének”.

„Miniszter úr, valóban arra készülnek, hogy 35 évre egy fideszes oligarchának átjátsszák az összes magyar közutat és több tízmilliárd forintot?” – tette fel a kérdést Tordai.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolt az azonnali kérdésre. Lehűtötte a kedélyeket:

ennek megfelelően a tender nyertese bármelyik európai uniós cég lehet”. Majd hozzátette: „Ami tévedésen alapul: itt nem arról van szó, hogy valaki az utakat működtetni fogja. Hanem arról, hogy valaki épít utakat és utána ennek az útépítésnek a működtetéséből részesül, illetve költségvetési támogatásokat kap.”

Zárásképpen megjegyezte:

Ezt szeretnénk elkerülni” – mondta a miniszter.

Kép forrása: MTI/Kovács Tamás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2021. június 25. 15:44
Figyu, hüle gyerek, a lopást, úgy hívják, hogy privatizáció, amikor eladják és a pénz eltűnik, főleg ha spontán. Nemrég láttam egy anno bokros videót ahol azt ecsetelte, hogy a gázvagyon eladásához hitelt kell felvenni, hogy is van ez?
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. június 15. 13:50
Ez a köcsög azt böfögte, hogy: A koncessziós üzemeltetésre meghirdetett utak "a fideszes barátoknak biztos, busás bevételt biztosítanak." Ha ez így van, akkor most itt a ragyogó alkalom, és a kisköcsög vegye át koncessziós üzemeltetésre a meghirdetett utakat. Attól fogva neki fog "biztos, busás bevételt" biztostani. Persze, azzal maunka van, nem elég, ha a seggét vazelinnal kenegeti.
files32
2021. június 15. 07:12
Jó reggelt Bence.
B_kanya
2021. június 15. 07:04
Fontos dolgot mondott cöfbencus a büdös pofájával: ők hatalmon jogtalanságokat terveznek elkövetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!