Momentumos politikus a Jobbiknak: Jöttök egy bocsánatkéréssel!

2021. június 16. 19:32

Tompos Márton szerint a párt a pedofiltörvény megszavázásával megsértette a közös programot.

2021. június 16. 19:32
null

„Kedves Jobbikos szövetségeseink! Jöttök a teljes ellenzéknek és az LMBTQ+ közösségnek egy komoly bocsánatkéréssel!”írja a közösségi oldalán Tompos Márton, a Momentum Mozgalom jelöltje Teréz- és Erzsébetvárosban.

A politikus amiatt szólította fel a Jobbikot a bocsánatkérésre, amiért a párt igennel szavazott kedden a homoszexualitásra vonatkozó módosításokkal kiegészített pedofilellenes törvényre, holott a többi ellenzéki összefogásban résztvevő párt távol maradt a szavazástól.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz törvényjavaslatot nyújtott be, amely szigorúbban büntetné a pedofil bűncselekményeket elkövető bűnözőket. A javaslatot később kiegészítették olyan módosításokkal, amely többek között megtiltaná, hogy az iskolákban a szexuális felvilágosítás a homoszexualitás népszerűsítésére irányuljon. A törvényjavaslatot a parlament június 15-én elfogadta.

Tompos szerint a Jobbik ezzel nemcsak, hogy egy olyan törvényhez adta a voksát, ami „még kilátástalanabbá teszi az LMBTQ+ fiatalok helyzetét”, hanem az ellenzék közös programjával is ellentétbe került. „Benne van a közös programunkban, hogy senkit nem diszkriminálunk, mégis megszavaztátok” – hívja fel a figyelmet a momentumos képviselőjelölt.

 

Kép forrása: Jakab Péter Facebook oldala

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2021. június 17. 14:10
Kedves szövetségeseink, mindja az SZDSZ az idióta liberális bandának! ( A Balliknak! csak a néhai jobbikos hívő félrevezetett szerencsétleneknek! )
filozofus87
2021. június 17. 10:42
Talán a Jobbik nyer.
Trüpéma
2021. június 17. 10:16
Ördögök szövetsége.
smafu
2021. június 17. 09:49
Nehogy elhiggye már bárki, hogy ezt a szavazást nem egyeztette előre a Jakab a feltóval, meg a fegyőrrel. Csak vetítenek ezzel a haragszomráddal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!