Fekete-Győrék egyeztettek a Magyarországot térdre kényszeríteni akaró Rutte pártjával

2021. június 25. 14:22

A Momentum elnöke partnerének tekinti a holland kormányt, és szerinte hiába próbálják Orbánék összemosni a Fideszt Magyarországgal: valójában a kormánypártból van elege Európának.

2021. június 25. 14:22
null

A Momentum sajátosan reagált politikai szövetségesének, a holland Mark Rutténak a szavaira, aki azt mondta, Magyarországnak térdre kell ereszkednie. A brüsszeli uniós csúcsra érkező holland miniszterelnök a gyermekvédelmi törvényre utalva jelentette ki, „ez a törvény ellentétes minden értékünkkel”. Majd közölte, Magyarországnak nincs keresnivalója az Európai Unióban.

Soproni: A kormány a meleg magyarokat akarja kizárni a nemzetből

Terézváros polgármestere, Soproni Tamás a Mandiner kérésére azt írta: „A populisták legnagyobb hazugsága, hogy ők – és csak ők – képviselik a nemzetük érdekeit. A valóság ezzel szemben az, hogy hatalmuk megtartása érdekében pontosan a saját nemzetüket akarják megosztani. Nincs ez másképp Magyarországon sem, ahol a kormány folyamatosan magyar és magyar között szít gyűlöletet. Általában az ellenzéket, most épp a meleg magyarokat akarja kizárni a nemzetből.

Cseh Katalin európai parlamenti képviselő előbb azt kérte, hogy később hívjuk vissza, de miután megtudta, mi a téma, azt javasolta, forduljunk a párt sajtóosztályához. Megtettük, de eddig nem válaszoltak, viszont nemrég Fekete-Győr András posztolt ebben a témában a Facebook-oldalára, gyaníthatóan éppen a kérdésünk hatására.

Fekete-Győr szerint az uniós pénzből építik le a magyar demokráciát

A Momentum elnöke azt írta: a holland miniszterelnök kritikái Orbánnak szólnak, s közli, hogy az EU-csúcs alatt épp Hollandiában voltak, ahol Rutte pártjának képviselőivel, a VVD-sekkel egyeztettek.

„Nekünk is világossá tették, amit a Fidesz hivatalos felháborodóemberein kívül mindenki ért: a kritikák egyáltalán nem Magyarországnak szólnak, hanem Orbán Viktornak. Hiába próbálják tehát Orbánék összemosni a Fideszt Magyarországgal: valójában a kormánypártból van elege Európának, abból, hogy a – részben holland adófizetők által befizetett – uniós pénzekből a magyar miniszterelnök családtagjai gyarapodnak, nem pedig a magyar társadalom. Ráadásul ebből a pénzből építik le a magyar demokráciát is” – fogalmazott.

Fekete-Győr megjegyzi, újra hangsúlyozta a Rutte-párt képviselőinek, hogy ne legyenek illúzióik Orbán Viktorral kapcsolatban:

mint Magyarország Európai Uniós tagságához. Ha választásra kényszerül, nem Európa, hanem a korlátlan hatalom és a korlátlan lopás mellett fog dönteni” – írta.

A posztját azzal zárta, hogy azért dolgoznak, hogy „Magyarország levesse magáról Orbán Viktor Európa-ellenes kormányát, és a magyar társadalommal végre tényleg elinduljunk a nyugati életszínvonal felé vezető úton”. A holland kormányt pedig partnerük ebben – állítja Fekete-Győr András.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2021. június 26. 09:25
Q-ra elég már, hogy büntetlenül uszíthatják külföldi férgeiket M.o.-ra ezek ahazaáruló férgek!!!!!!!!!!!!!!!!!
kitiltott
2021. június 25. 23:21
Azt gondolom a vita felszínre hozta hogy más európai országokban mindenki azt csinál a gyerekekkel amit csak akar.. Persze csak liberális szellemben.. Borzalom..
kitiltott
2021. június 25. 23:18
Ezek tényleg azt hiszik hogy a magyarok megadva magukat az LMBTQ lobbinak kezüket feltartva nézik végig hogy a kishercegnőjüknek megmagyarázza egy idegen hogy ő lehet királyfi is ha nagyon akar. Vagy hogy oda megy egy idegen A fiához és megkérdezni hogy miért csak a lányokat szereti.. De most tényleg mekkora seggberúgást kapna tőled miközben uvoltenéd hogy takarodj.. Nos ha ez a törvény nem lép életbe és joga ugyan nem lesz hozzá de még sem lesz tiltva.. A Helsinki bizottság elintézné hogytégged csukja a le mert véded a gyerekedet..
kérdés
2021. június 25. 20:07
Térdenállva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!