Karácsony Gergely szeretettel várja Ferenc pápát

2021. június 08. 11:43

Budapest tisztelettel és szeretettel várja Ferenc pápát – írta Karácsony Gergely kedden Facebook-oldalán.

2021. június 08. 11:43
null

„Nagybetűs politikának nevezem azt, amely szolgálat, amely új utakat nyit meg az emberek önszerveződési és önkifejezési lehetőségei terén” – idézte Ferenc pápát Karácsony Gergely Facebook posztjában.

„Ez a fajta politika nemcsak az emberekért, hanem az emberekkel együtt is tevékenykedik, közösségeikben és értékeikben gyökerezik” – áll még Karácsony Gergely posztjában. 

Ferenc pápa spontán döntött arról, hogy Budapestre látogat

Korábban beszuámoltunk arról, hogy a baloldali híradásokkal szemben valószínűleg platykákon alapul az a feltételezés, hogy Ferenc pápa politikai okokból nem találkozik Orbán Viktorral és Áder Jánossal. Szakértőink hozzátették: Ferenc pápa maga március eleji iraki útjáról hazafelé említett egy esetleges budapesti utat, amikor arról kérdezték, elmegy-e Pozsonyba.

Válaszul annyit mondott: mivel amúgy is el kellene mennie a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, ezért lehet, hogy Pozsonyba is ellátogat.

Az Eucharisztikus Világkongresszusra eredetilegt nem tervezte a pápa, hogy ellátogat, és nem is szokás ez, hisz az 1938-asra is csak pápai legátusként érkezett a későbbi pápa, Eugenio Pacelli.

A Mandinernek nyilatkozó szakértő hangsúlyozta, hogyez egy nem tervezett, hanem „besuvasztott” látogatás a szlovákiai program előtt, ráadásul maga a látogatás ténye is azt követően dőlt el, hogy Azbej Tristan, az Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára iraki vizitjén találkozott Ferenc pápával.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. június 12. 18:16
meg akar tanulni imádkozni? mert hazudni azt már tud!
VeJoLa
2021. június 09. 09:24
Iványi meg boldogan el is szállásolja!
geyza1947
2021. június 09. 09:02
Ahogyan Orbán rászabaditotta a csahos veszett kutyáit a pápára, azon sem csodálkoznék, ha viszont találkozna Karácsony Gergellyel....................................na akkor orbánt viszik Grazba !
szodabár
2021. június 09. 07:14
Hasonló a hasonlónak örül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!