Karácsony: A Fidesz-szavazók érdekében is leváltjuk a kormányt

2021. június 05. 17:43

A főpolgármester szerint a Fudan-ügy a „Fidesz teljes erkölcsi öngyilkossága”.

2021. június 05. 17:43
null

Mint arról korábban beszámoltunk, szombat délután 15 órakor elkezdődött a Fudan egyetem Budapestre érkezése elleni tüntetés, melyet Jámbor András országgyűlési képviselőjelölt szervezett. A demonstrálók 15 órától kezdtek gyülekezni az Andrássy úton, ahonnan 16 órától vonulnak át a Kossuth térre.

„Amit akarunk, az a Diákváros. Amit nem akarunk, az a kínai elitegyetem”

A szombati, Fudan elleni tüntetésen megszólaló Karácsony Gergely először is emlékeztetett, hogy „inkább az egyetemekért szoktunk tüntetni”, említve a CEU-t és az SZFE-t. „Amit akarunk, az a Diákváros. Amit nem akarunk, az a kínai elitegyetem” – fogalmazott. Kiemelte azt is, hogy

A főpolgármester szerint a Fudan-ügy a „Fidesz teljes erkölcsi öngyilkossága”, és a nemzeti szuverenitást ássa alá. „Ez a kormány a nemzet szuverenitása alatt a saját szuverenitását érti” – tette hozzá. Karácsony Gergely szerint a kormányt nem vezeti semmilyen erkölcsi cél, majd hozzátette, hogy „nincs pusztítóbb, mint az a hatalom, aminek semmi erkölcsi célja nincs”

Karácsony beszédében hangsúlyozta, hogy az előválasztás célja az, hogy a politika „a 99 százalékról szóljon” a „kiváltságos 1 százalék helyett”, és azt mondta, hogy a kormány „mindent meg fog tenni, hogy megfélemlítsenek minket”

Nyitókép: Trenka Attila

 

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. június 06. 20:38
Érted váltok kormányt, nem ellened, mi, kiskari? Alsógatyát fogsz te váltani, nem kormányt.
Tatulus
2021. június 06. 12:15
Sose fogom megérteni, hogy ezt a kamugeri fickót hogyan volt képes megválasztani a főváros népe. Nyilvánvalóan balfácán, semmihez sem értő, buta, viszont szerényen pislogó szánalomra méltó személyiség mögé elbújva ott van a konok, akaratos, bosszúálló sőt aljas személyiség, akinek jobb országban legfeljebb valami beosztotti munka jutna, szoros felügyelettel. Félelmetes, hogy az óvodás külső mögé bújva mennyire be lehet csapni az embereket. Semmit se képes felmutatni, semmit se fejezett be, semmi értelmes, alkotó tevékenység nem fűződik hozzá! Igazi balloldali Cipolla - és van közönsége, akik még mindig nem ébredtek fel!
2xli
2021. június 06. 08:38
Érdekes, hogy a "mennyi lélegeztetőgépet lehetne ebből venni" szlogenről átváltott a Jakab ficsúrozására. Karigeri is halad a korral.
kovsa
2021. június 06. 08:28
Azért remélem, egy egyetem Magyarországra jövetelét nem akarják délpesti belügyként kezelni. Ez egy országos ügy, ha népszavazást akarnak, annak is országosnak kell lennie!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!