Gól nélküli döntetlen az Eb főpróbáján

2021. június 08. 20:10

2012 után ismét 0-0-t játszott a magyar válogatott Írországgal. A mérkőzés előtt az írek letérdeltek, a magyar játékosok nem.

2021. június 08. 20:10
null

Kedd este nyolc órakor elkezdődött a magyar labdarúgó-válogatott utolsó felkészülési meccse a pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtt. A mieink pénteken 1-0-ra verték Ciprust a Szusza stadionban, ahol a mai meccset is rendezik.

Marco Rossi csapata a Gulácsi -Kecskés -Orbán - Szalai A.- Bolla -Kleinheisler-Nagy Á. - Schäfer- Fiola -Szalai Á. -Varga R. összeállításban lépett pályára, és amint arról a meccs előtt szó volt, nem térdepeltek le a rasszizmus ellen tiltakozva.

Az írek igen, jött is a fütty a lelátóról, ahol körülbelül 8000-en figyelték a mérkőzést, amelyen a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ír csapattal.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese így 11 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozattal várja a kontinensviadalt. Az olasz szakvezető a hajrában csereként beállt Schön Szabolcs személyében újoncot avatott. A magyar csapat az Eb csoportkörében jövő kedden a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadja a Puskás Arénában,

június 23-án pedig a németek vendége lesz Münchenben.

A mérkőzés előtt az ír válogatott valamennyi tagja letérdelt, ezzel kifejezve a gyűlölet bármilyen formájának elítélését. A magyar futballisták – ahogy azt előzetesen jelezték – nem térdeltek le, hanem a mezük karján olvasható„Respect” felíratra mutattak. A szurkolók „Szép volt fiúk!” rigmussal köszönték meg, hogy a kedvenceik állva maradtak.    

A magyar csapat lendületesebben kezdett, mint négy napja Ciprus ellen, szép támadásokat vezetett, ennek ellenére az első lehetőséget az írek hagyták ki, ugyanis Egan a keresztlécre fejelt. Ezt leszámítva viszont egyértelműen Marco Rossi együttese irányította a játékot, sokkal többet birtokolta a labdát, a rivális a félpályát is ritkán lépte át. A magyarok kifejezetten sokszor próbálkoztak távoli lövésekkel,

de ezek elkerülték az ír kaput, vagy a védők blokkolták a kísérleteket.

A szünet előtt viszont már védenie is kellett a szigetországi kapusnak: Szalai Ádám közeli fejesét nagy bravúrral hárította. A második játékrész eleje kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, a vendégek jobban meg tudták tartani a labdát, ezúttal mégsem kellett olyan sokat várni, hogy dolga akadjon a csereként beállt ír kapusnak, akinek alig tíz perc után Szalai Ádám bombáját kellett hárítania. Javarészt mezőnyjátékkal telt az idő, de egy magyar labdavesztést követően a nemzeti együttesben több mint öt év után ismét szerepet kapó, szintén csereként beállt kapus, Bogdán is szép védéssel mutatkozott be.     

A hajrában a magyarok tudták fokozni a nyomást, így Szalai Ádám előbb lábbal, majd fejjel is veszélyeztetett, utóbbinál kellett nagyobbat védenie a szigetországi kapusnak, aki aztán Szalai Attila próbálkozásánal is bravúrral hárított. A hosszabbításban mindkét fél próbálkozott egy-egy lövéssel, de gól nem született, így összességében bár a magyarok jobban futballoztak, ezt nem tudták gólra váltani, így békés döntetlennel zárult az összecsapás.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lauder Stenonis..
2021. június 09. 07:55
Azért ez a játék nagyon kevés lesz a portugálok, németek és franciák ellen. A védelem tette a dolgát, de az ír támadók elég messze vannak Mbabbé színvonalától. A középpályánkról nagyon hiányzik Szoboszlai és a kreativitás. Ciprussal és Írországgal játszottunk. Mindkettő papíron nálunk gyengébb csapat. Az egyik helyett egy erősebb válogatottal kellett volna játszani.
OberEnnsinnen
2021. június 09. 07:02
Nincs messze az idő, amikor a NY Times kiadja a parancsot: a fehérember-térdeplés csak akkor lesz hiteles, ha közben ostorral üti a hátát a játékos. De még ez sem végleges. A Times elvégre van akkora hatalom, a Facebook, Twitter és a többi nem keresztény uralta médiaoligarcha mellett, hogy csőre töltött pisztolyt küldjön minden fehérnek. És ha tédeléskor főbe lövi magát a fehér, akkor kaphat liberálméltó temetést, ezt megígérik.
Bűbájos Küsmödy
2021. június 09. 04:27
https://mandiner.hu/cikk/20210608_ma_este_budapesten_jobb_volt_irnek_lenni_niedermullert_nem_erdekli_a_magyar_valogatott Köszönjük az őszinte beismerő vallomást! Hatalmas gratula a választóidnak!
zakar zoltán béla
2021. június 08. 22:13
Igen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!