Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Baranyi szerint a kínai titkosszolgálat embereit képeznék a Fudanon

2021. június 05. 17:50

A ferencvárosi polgármester a szombati tüntetésen is nehezményezte, hogy nem kért a kormány az uniós gigahitelből.

2021. június 05. 17:50
null

Mint arról korábban írtunk, szombat délután 15 órakor elkezdődött a Fudan egyetem Budapestre érkezése elleni tüntetés, melyet Jámbor András országgyűlési képviselőjelölt szervezett. A demonstrálók 15 órától kezdtek gyülekezni az Andrássy úton, ahonnan 16 órától vonulnak át a Kossuth térre.

Baranyi és a kínai titkosszolgálat

A megmozduláson felszólaló Baranyi Krisztina beszédét azzal kezdte: a tüntetésen „mi vagyunk a többség”. Baranyi szerint a Fudan egyetem csak azért jön Budapestre, mert a keleti partnereknek „nem számít az átláthatóság és tisztaság”.  A IX. kerület polgármestere beszédében kritizálta a magyar kormányfőt, amiért a kormány nemet mondott az uniós gigahitelre. Mit fogalamzott: szerinte a kormánynak azért „nem kell az uniós hitel, mert annak felhasználásába belekotyognának az uniós bürokraták”.

Baranyi szerint Orbán Viktor vereségre készül, szerinte „Orbán Viktor minden idők leggazdagabb embereként fog megbukni”. Arra biztatta a demonstrálókat, hogy vegyenek részt a Fudannal kapcsolatos népszavazáson.

Nyitókép: Trenka Attila / Mandiner

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bájron
2021. június 07. 14:59
Nemhogy bányarém vagy,de barom is!!
zuriktodor
2021. június 07. 08:27
A salgótarjáni rém.
kovsa
2021. június 06. 08:26
Azért remélem, egy egyetem Magyarországra jövetelét nem akarják délpesti belügyként kezelni. Ez egy országos ügy, ha népszavazást akarnak, annak is országosnak kell lennie!
Krupp Skya
2021. június 06. 08:15
Egyre jobban hasonlít Heller Áginénire remélem tud úszni. Nóvánvóz svimming in dő Bálátón! Mondaná Karácsony ha tudna kínaiul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!