A tankerületi központ nem állt el a Damjanich utcai épületre vonatkozó szerződéskötési szándéktól

2021. június 23. 13:25

A Tankerületi Központ válaszokat akar Niedermüller önkormányzatától.

2021. június 23. 13:25
null

Mint írták, sajnálattal értesültek arról, hogy a VII. kerület polgármestere elzárkózik a Molnár Antal Zeneiskola, Zenei Alapfokú Művészeti Iskolának szánt, és kifejezetten számára felújított Damjanich utcai ingatlannal kapcsolatos vitatott kérdések megtárgyalásától és helyette valótlan állításokkal támadja a fenntartót a sajtóban. Felidézték: a tankerületi központ nyílt pályázat útján nyerte el az ingatlan bérleti jogát, és egyértelműen kifejezte szándékát, hogy azt igénybe vegye az iskola számára.

A szerződés szerint nem használhatnák az iskolaudvart

Hozzátették: az önkormányzat által megküldött bérleti szerződés alaki és tartalmi hibákat, valamint a kiírással ellentétben korlátozásokat is tartalmazott, így például az iskolai udvar használatára vonatkozó tilalmat. A tankerületi központ folyamatosan jelezte írásban és a személyes egyeztetések alkalmával is, hogy a szerződésben lévő anomáliákat – különös tekintettel a tisztázatan tulajdoni viszonyokra – rendezni kell – jegyezték meg.

Leszögezték: a tankerületi központ nem állt el szerződéskötési szándékától, a szerződésre vonatkozó jogvitákkal kapcsolatban viszont válaszokat, módosításokat vár az önkormányzattól.„Sajnálatos, hogy tények és érdemi tárgyalás helyett vádaskodás, és politikai kampány lett a dologból” – tették hozzá.

Niedermüller Péter számára a politikai harc az első

Hangsúlyozták: a tankerületi központ továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a Molnár Antal Zeneiskola a Damjanich utca 4. szám alatti épületben folytathassa tevékenységét,„azonban az önkormányzat számára, úgy tűnik, hogy a piaci haszonszerzés fontosabb, mint a vonatkozó jogszabályok betartása és a kerületi gyerekek sorsa”.

A VII. kerületi önkormányzat hétfőn közölte, a pályázat eredményhirdetése után mindent megtett annak érdekében, hogy a bérleti szerződést aláírják és a zeneiskola beköltözhessen az ingatlanba, ezért az önkormányzat részletfizetési kedvezményt engedélyezett a tankerületnek, a szerződéskötés határidejét pedig a tankerület kérésének megfelelően többször módosította, és minden vitás kérdésben nyitott volt engedményeket tenni az ügy megnyugtató lezárása és a zeneiskolás gyerekek elhelyezése érdekében.

Hozzátették: a Belső-Pesti Tankerületi Központ június 17-én arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a pályázatukban vállalt kötelezettség ellenére nem kívánnak bérleti díjat fizetni, indoklásként pedig egy olyan törvényre hivatkoznak, amely rájuk, illetve erre az ingatlanra nem vonatkozik. Az önkormányzat jelezte: elítéli a tankerületi központ„felelőtlen és átgondolatlan” döntését, amelyet a bérleti szerződéstől való visszalépésnek tekint.

a pályázat eredményhirdetése után mindent megtett annak érdekében, hogy a bérleti szerződést aláírják és a zeneiskola beköltözhessen az ingatlanba, ezért az önkormányzat részletfizetési kedvezményt engedélyezett a tankerületnek, a szerződéskötés határidejét pedig a tankerület kérésének megfelelően többször módosította, és minden vitás kérdésben nyitott volt engedményeket tenni az ügy megnyugtató lezárása és a zeneiskolás gyerekek elhelyezése érdekében. Hozzátették: a Belső-Pesti Tankerületi Központ június 17-én arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a pályázatukban vállalt kötelezettség ellenére nem kívánnak bérleti díjat fizetni, indoklásként pedig egy olyan törvényre hivatkoznak, amely rájuk, illetve erre az ingatlanra nem vonatkozik. Az önkormányzat jelezte: elítéli a tankerületi központ„felelőtlen és átgondolatlan” döntését, amelyet a bérleti szerződéstől való visszalépésnek tekint.

(MTI)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. június 23. 17:40
Ki az a magas vékony patkányfejű melletti alacsony kövér patkányfejű? Már bocsánatot kérek a patkányoktól!
Kanóc
2021. június 23. 16:28
Neandermüller az ellenzéki szavazók stressztesztje. Még mindig rá szavaznának. Talán majd ha meztelenül ámokfutást rendez a Klauzál téren, vagy ha parkokban gyerekeket molesztál, akkor talán már elege lesz végre mindenkinek. Talán...
Zanzi bár
2021. június 23. 16:13
Már nem sokra mennek vele, zuhannak az árfolyamok. A Bitcoin már bement 30.000 dollár alá és vitte a többit is.
zakar zoltán béla
2021. június 23. 15:29
dr nádirius a hiteró rapmester
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!