A svéd külügy szerint Magyarországon aggasztó az emberi jogok, a demokrácia és a jogállamiság helyzete

2021. június 19. 10:56

„Az elemzés összeállításánál meglepő módon a »független« nyugati médiára és olyan Soros György pénzelte szervezetekre támaszkodtak, mint a Transparency International” – jegyzi meg Kovács Zoltán.

2021. június 19. 10:56
null

Svédország Külügyminisztériuma közzétette féléves beszámolóját, melyben arra a „váratlan” következtetésre jutottak, hogy Magyarországon az emberi jogok, a demokrácia és a jogállamiság helyzete aggasztó.

Az objektív elemzés összeállításánál meglepő módon a »független« nyugati médiára és olyan Soros György pénzelte szervezetekre támaszkodtak, mint a Transparency International” – jegyzi meg Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára, majd hozzáteszi: mégsem az elferdített tények sokasága, hanem a szégyentelen képmutatás az, ami igazán zavaró.

Igazságszolgáltatás, választási rendszer és a média helyzete

Kovács Zoltán kifejti, hogy a svédek a magyar igazságszolgáltatást kritizálják, miközben az ő bíráikat egyenesen a kormány nevezi ki. Szerintük a magyar választási rendszer szabad, de nem fair – csak azt felejtik el megemlíteni, hogy Svédországban jövőre lesznek az első olyan választások, ahol garantálni tudják majd a titkos szavazás alapvető demokratikus jogát – sorolja a politikus.

Svéd barátaink a magyar média helyzetét is aggasztónak találták – kár, hogy Svédország top 10 napilapja, 7-ből 6 legjelentősebb újsága, valamint a köztelevízión kívül a legfontosabb kereskedelmi csatornája is két kormányközeli konglomerátum kezében van. Mindez persze a médiapluralizmus jegyében” – kommentálja a beszámolót az államtitkár a közösségi oldalán.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2021. június 19. 20:04
Ahogy Hofi mondaná: a Svédek...kapják be!
masikhozzaszolo
2021. június 19. 18:09
Anyám apám életük végéig aggódtak értem. De nem szóltak bele, mit és hogy. Azért ez szép a svédektől. Ők finnugorok? Ugye nem? Akkor meg?
Performan
2021. június 19. 17:52
A saját nézőpontjukból tényleg aggasztó lehet. Hisz Magyarország minden tekintetben sokkal szabadabb, demokratikusabb és a jogállami normákat tekintve is veri a svéd állapotokat. A bolseviknak minden pont fordítva van. Pol Potnak pl. az 1,7 millió lemészárolt honfitársa is tök természetesnek és normálisnak tűnt, és azokat az országokat bírálta, ahol nem mészárolják halomra a kommunizmus ellenségeit. A svédeknek szerencsére nem lesz módjuk idáig eljutni. Na nem azért, mert bárki megállítaná őket - akár a saját lassan eszmélő honfitársai közül. Hanem azért, mert mire eljutnának az egyedfejlődében Pol Potig, már nem lesz Svédország.
catalina9
2021. június 19. 17:22
"Stockholmban megkérdezték a járókelőket a bevándorlásról, és mind egyetértettek abban, hogy a svédeknek az országukba és az otthonaikba is be kellene fogadniuk a migránsokat. Aztán megkérték őket, hogy tetteikkel is bizonyítsák elköteleződésüket. Mint ahogy a videón is láthatjuk, a legtöbb járókelő lelkesen tesz hitet bevándorláspártisága mellett. Szerintük ha adódna a lehetőség, akár saját otthonukba is befogadnának egy "menekültet". Itt van egy férfi, Alinak hívják. Otthont keres" – jelenti be a riporter a videón, és mit ad Isten, mikor az lett a kérdés, hogy befogadnák-e a megkérdezettek Alit, hirtelen mindegyikőjüknek támad valamilyen kifogása. Hát, ez elég nehéz lenne. Nincs nagyon nálunk hely." Van egy szabad szobám, amit most kiadtam. De nemsokára felszabadul." Nos, igazából én csak albérlő vagyok."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!