A Medián szerint vezet a kormánypárt

2021. június 23. 16:50

Áprilisról júniusra 2 százalékponttal növelte előnyét a Fidesz-KDNP az ellenzéki közös listával szemben – derül ki a Medián június eleji felméréséből, amit a HVG megbízásából készítettek.

2021. június 23. 16:50

Áprilisról júniusra 2 százalékponttal növelte előnyét a Fidesz-KDNP az ellenzéki közös listával szemben, derül ki a Medián június eleji felméréséből, amit a HVG megbízásából készítettek.

A Fidesz-KDNP listájára 39, a baloldali listára 33 százalék szavazott volna, és 4-4 százalékra mérték a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot valamint a Mi Hazánkat is.

A Kutyák a legfiatalabbak, Gyurcsányék a legöregebbek

A Medián szerint ha külön adnák össze a baloldal pártjaira jutó szavazatokat, akkor a Fidesz-KDNP 36 százalékával szemben az ellenzéki pártok 28 százalékon állnának. Amikor a pártokra külön kérdeztek rá, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 5 százalékot ért el.

A felmérés szerint a Fidesz-KDNP-re a 40 alattiak 23 százaléka szavazna, az 50 felettieknek pedig 45 százaléka.

A legmagasabb szavazói átlagéletkorral továbbra is a DK rendelkezik 60 évvel, a legfiatalabb bázisa pedig a Kétfarkú Kutya Pártnak van, náluk ez 40 év. 

Az ellenzékiek is Gyurcsányt szeretik a legkevésbé

A Medián szerint a kormányváltást akarók között 57 százalék mondja, hogy

Gyurcsány Ferenc inkább akadályozza, mint segíti az ellenzék sikerét,

ez négy évvel ezelőtt még csak 47 százalék volt. A baloldali összefogás szavazóinak 86 százaléka, a Fidesz-KDNP szavazóinak pedig 54 százaléka mondta azt, hogy már unalmasnak tartja a kormánypárt Gyurcsány Ferenc elleni kampányát – áll a felmérésben. 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Czápa
2021. június 23. 20:53
Akkor Feri nem a gyönyörtől hugyozott be...
Anti-liberális
2021. június 23. 19:49
Medián, Závecz, Nézőpont. Ezeket figyelem leginkább. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20180418/kiderult-ki-talalta-el-legjobban-a-valasztasi-eredmenyt-282812
Nagy AG
2021. június 23. 18:55
A magyar társadalom alapvetően konzervatív. Még egy kis lökés kellett nyugatról hogy biztosan nyerjen a fidesz jövőre. A pedofil németek az idióta akcióikkal közvetve sok ellenzéki szavazót fognak otthon tartani. Mivel a hazai ellenzék tökéletes ütemérzékkel rácsatlakozott erre a gusztustalan baromságra is.
states
2021. június 23. 18:17
Hajaj komcsináci szivárványsöpredék, ha a medián ezt méri, akkor ti nagyon nagy szarban vagytok, és a java ezután jön, a pedofíltörvény kapcsán ugyanis egy nemzet áll Orbán mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!