Véget érhet a Rác fürdő kálváriája

2021. május 31. 17:22

Sikeres licitálás után a Budapest Gyógyfürdő és Hévízei (BGYH) Zrt. szerezheti meg a Rác fürdő ingatlanjait – közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn.

2021. május 31. 17:22
null

A közleményben emlékeztetettek: Budapest 2019-ben hivatalba lépő városvezetésének egyik kiemelt célja volt, hogy a Rác fürdő „több mint egy évtizedes kallódás után régi fényében kerüljön vissza a fővároshoz”. A Rác fürdőre és a mellé épített 67 szobás szállodára még márciusban hirdetett nyilvános árverést az ingatlanokat birtokló Rác Nosztalgia Kft. felszámolásával megbízott Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. – közölték.    

A felújítás, nyolc év után 2010-ben készült el

Ismertetésük szerint a kikiáltási ár valamivel több mint 5 milliárd forint volt, az árverésen való részvételhez megfizetendő előleg összege 254,4 millió forint.    

Az értékesítési eljárást május elsején ismét meghirdették, gyakorlatilag ugyanazokkal a feltételekkel – tudatták. A Főpolgármesteri Hivatal azt írta: a hétfői liciten szerezte meg az ingatlanokat a BGYH. Arról, hogy az elővásárlási joggal rendelkezők akarnak-e élni a jogukkal, 30 napon belül kell nyilatkozniuk. Amennyiben az állam nem kíván élni ezzel, a BGYH megkezdheti a fürdő felújítási munkálatainak tervezését.    

Emlékeztettek, a Rác fürdő felújításáról és az ahhoz kapcsolódó szálloda építéséről még 2002 májusában döntött a Fővárosi Közgyűlés.    

Akkor olyan konstrukciót fogadtak el, hogy a műemlék jellegű fürdőépület felújítása mellett a szomszédos két telken szálloda épüljön – jelezte a hivatal. A közleményben úgy fogalmaztak, „Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes szerint a Rác fürdőt 2010 őszén meg lehetett volna nyitni, de a Tarlós István vezette főváros kilenc évig erre nem volt képes, sőt eddig úgy látszott, a budapestiek elveszíthetik a város egyik ékkövét”. Hozzátették: ezt a folyamatot sikerülhet most visszafordítani.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Balaton József

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Inimma
2021. június 02. 15:12
Erzsébet hazudik.
szodabár
2021. június 01. 13:25
Húsz éve zárt be az épület felújítás miatt. 2010-ig volt a nyálfolyós elmebeteg Demszky faszpolgármester. Az egész hivatali ideje kevés volt arra, hogy a fürdőt rendbe hozzák. Az isztriai villa és lovarda mennyi idő alatt épült fel?
Mátyás01
2021. június 01. 08:17
Demszki örökségét Tarlós nyakába varrni nem szép dolog, eleve nem kellett volna eladni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!