Gulyás Márton az MSZP-s Tóth Csabának: Gyilkosságra utasítást végeztél-e életedben?

2021. május 10. 22:05

Az országgyűlési képviselő kiakadt a Partizán riporterének kérdésén. Később elmondta, hogy nagyon meg lenne lepődve, ha a zuglói választók Hadházy mellett döntenének az előválasztáson.

2021. május 10. 22:05
null

Interjút adott a Partizánnak Tóth Csaba, Zugló MSZP-s parlamenti képviselője. A beszélgetés első fele főként arról szólt, hogyan lett politikus, és hogyan került az MSZP-be, illetve Zuglóba. A Sopronból indult vállalkozó 2000-ben csatlakozott az MSZP-hez, mert tetszett neki a közösség, és mert baloldali értékrendben nevelték fel.

„Nem tudok elmenni Szekszárdra helyette, hogy ott megnyerjem”

Az interjú második részében szó esett az olyan sokakat érdeklő kérdésekről, mint hogy mi történt Sápi Attilával, illetve szóba került Hadházy Ákos és a Momentum is.

„Értem én a Momentum taktikáját, hogy nem Felcsúton, Csornán, vagy Mátészalkán indulnak, hanem hogy kinézik a második legerősebb baloldali körzetet” – dohogott Tóth, aki komolytalannak nevezte Fekete-Győr András vádjait, hozzátéve hogy még nem is találkozott a Momentum elnökével.

„Hadházy a másik, akivel soha nem beszéltem. Értem én, hogy ő eljön onnan. Amikor én 12 százalékkal nyertem Zuglóban 2018-ban, ő ugyanannyival kapott ki a lakhelyén, ahol jól ismerik. Nem tudok elmenni Szekszárdra helyette, hogy ott megnyerjem” – szúrt oda képviselőtársának a szocialista politikus.

Azt is mondta még Hadházy „ott induljon, ahol feltár ügyeket.”

Hogyha Hadházy a korrupció ellen harcol, „ne Zuglóba keresse, mert ott nincsen. Nem Zuglóban kell engem legyőzni, azzal nem vagyunk beljebb, hogy egy meglévő körzetért harcolunk.”

„Könnyű odajönni most nyerni. A Fidesz nem létezik Zuglóban. Az a munka, amit végeztünk, az meggyőzte az embereket, hogy nem a Fideszt kell, hanem a baloldalt kell támogatni” – mondta Tóth Csaba, aki szerint Hadházy összeférhetetlen, békétlen, nyughatatlan ember, aki elárulta korábbi pártját, a Fideszt, amikor a trafik-botrányt borította.

Semmit nem tud Sápiról

A 40. perc körül hozta szóba Gulyás Márton Sápi Attila ügyét. Ismert: zuglói önkormányzati képviselő 2016-ban tűnt el nyomtalanul, azóta sem akadtak a nyomára. Tóth Csaba elmondta, hogy szeretné, ha előkerülne, és semmit sem tud az eltűnés körülményeiről.

„Akár Sápi Attila, akár más személy vonatkozásában gyilkosságra utasítást, vagy te magad tevőleges cselekedet végeztél-e valaha életedben?” – érkezett Gulyás Márton meglepő kérdése, mely lényegében arról szólt, hogy Tóth Csaba ölt már-e embert közvetve vagy közvetlenül. A riporter azzal indokolta a kérdésfeltevést, – miután Tóth kiakadt – hogy „mindenhonnan ez köszön vissza”. „Ezt most komolyan kérdezed? De most tényleg. Hát hogyan lehet ilyet kérdezni tőlem? Soha az életben meg nem fordulna a fejemben. Ez bántó. Ezzel még nem találkoztam” – méltatlankodott Tóth.

A politikus szerint ez a legenda, hogy őt összekötik Sápi Attila eltűnésével,

vagy az, hogy ő lenne a zuglói parkolási maffia feje, az Várnai László független zuglói képviselői miatt van, aki „egy rosszindulatú, összeférhetetlen ember, aki gyűlöl engem.”

„Nagyon meglepődnék, ha a zuglói választók Hadházy mellett döntenének” – mondta végül az előválasztásról Tóth.

Közben reagált az interjúra Hadházy Ákos – legalábbis implicite. „Ha valaki hallgat, amikor a pártjában súlyos korrupcióról szerez tudomást, az nem lojalitás, hanem cinkosság. És bolsevik tempó...” – írta ki közösségi oldalára a független országgyűlési képviselő.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szbalint9
2021. május 12. 02:06
Én Fidesz szavazó vagyok ugyan, de ez a Tóth Csaba egészen korrekt embernek tűnik. Végig hallgattam a teljes interjút Spotifyon és meg tudom érteni, hogy a zuglóiak miért választják meg. Elég gyakorlatiasnak tűnik és valóban tisztában van a kerületében zajló eseményekkel. Ahogy a riporter felsorolta, a parlamentben is aktív. Vannak körülötte kérdőjelek, de szerintem a bizonyíték nélküli vádaskodás felesleges. Kitart a pártja és a kerület mellett is már több éve, vagyis igen stabil értékrendje van valószínűleg. Mindig jó látni, ha akad az ellenzéki térfélen néhány baloldali, akik nem anti-kapitalisták vagy globalisták. Az is tök korrekt, hogy kiegyezett a Fidesszel, amikor fele-fele voltak a testületben, hogy tudjanak működni. Ilyen a demokrácia, a szavazat alapú választások, ez egyszerre rossz és jó is benne. Alapvetően nem szavaznék rá, de látszik, hogy fejben ott van. Nem hinném, hogy Hadházynak esélye van egy ilyen emberrel szemben és őszintén remélem, hogy a zuglóiak is így vélik. Abban pedig igaza van, hogy Hadházy áruló és amilyen módszereket megenged magának a sajátjaival szemben is, az undortó. Ilyen jellemvonásokkal is csak politikusként tud megélni az ember, egyébként hamar megverik. (Ezutóbbi Ákosra vonatkozott.)
tailor
2021. május 11. 19:14
szakad a ruha a királyon
zuriktodor
2021. május 11. 13:08
kőkemény, gátlástalan bűnöző. a szeme sem rebbent soha.
Mátyás01
2021. május 11. 12:08
Vajon létezik olyan ember a világon, aki igennel felel arra, ha megkérdezik tőle, hogy gyilkos-e? Egyébként csak gratulálni tudok a Zuglóiaknak az okos választásaik miatt, mert a kerületük úgy néz ki, mintha Bangladesbe járna az ember. Pedig az adottságaik jók, akár szép és rendezett is lehetne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!