Százötvenezer forintot ígér Dobrev Klára a nyugdíjasoknak, ha rá szavaznak

2021. május 19. 21:14

A Fidesz szerint Gyurcsányék egyszer már megmutatták, hogy nekik nem számítanak a nyugdíjasok.

2021. május 19. 21:14
null

A Demokratikus Koalíció azt ígéri, hogy ha Dobrev Klára alakít kormányt, akkor minden nyugdíjas 150 ezer forintot kap. Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője szerdai, online sajtótájékoztatóján korábbi ígéretüket megismételve azt mondta, hogy a nyugdíjasok százezer forint kárpótlást kapnak a nyugdíjak svájci indexálásának megszüntetése, valamint további ötvenezret a koronavírus-járvány és a válság alatt bekövetkezett áremelkedés miatt.

Oláh Lajos közölte: kedden megjelent az a rendelet, aminek alapján a júniusi kiegészítő nyugdíjemelés átlagosan 848 forintot jelent fejenként, de olyan érintett is van, aki csak 247 forintnyi emelést kap. Hozzátette, hogy a nyugdíjak svájci indexálásának megszüntetésével a döntéshozók tíz év alatt „akár 1,2 millió forintot is kivehettek a nyugdíjasok zsebéből”, de a kabinet a válság alatt sem nyújtott segítséget az időseknek.

Fidesz: A válság árát is az emberek fizették meg

– kommentálta a Fidesz Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő szerdai nyilatkozatát, miszerint ha Dobrev Klára alakít kormányt, minden nyugdíjas 150 ezer forintot kap.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, a baloldal nem törődik a nyugdíjasokkal. Amikor kormányon voltak, a válság árát is velük fizettették meg:

a nehéz időkben elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat,

nyugdíjadót akartak bevezetni, és az egészségügyet is fizetőssé akarták tenni számukra – írták. 

Ha a baloldal kerülne hatalomra, újra ugyanezt tennék – tették hozzá. A Fidesz-KDNP megbecsüli az időseket: fokozatosan visszaépíti a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, valamint rezsiutalvánnyal és nyugdíjprémiummal is segíti őket – zárta közleményét a Fidesz.

(MTI)

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wasserwoman
2021. május 22. 08:16
emlékszem még a 19 vagy 20 ezerre,amit multkor igértetek és nem kapták meg a nyugdijasok,meg az ingyen gyógyszerre is
tothpal
2021. május 20. 18:24
Kiknek a zsbéből tetszik kivenni és kiknek a számára? Akik sohasem fizettek adót? Azoknak a nyugdijasoknak, vagy akik alig dolgoztak az életük során?
brekker
2021. május 20. 16:12
Ugyanez vonatkozik az inaktívakra is. Lehet, hogy valaki öreg, lehet, hogy valaki lusta, de az nem jelenti egyúttal, hogy buta átlátni a saját helyzetét. Külföldiektől, pláne migránsoktól ne számítson senki semmiféle szolidaritásra. A középosztály pedig nem fogja tudni, és talán nem is fogja akarni még egyszer helyrehozni a rombolást. Rombolni sokkal kevesebb idő, mint újjáépíteni, mindenkinek csak egy élete van.
brekker
2021. május 20. 16:02
Végülis a legegyszerűbb módja egy ország gyámság alá helyezésének az eldöntéséhez, ha megszavaztatják a lakosságot, hogy kiosztsanak-e nekik minden tartalékot? A gyengeelméjűeket pedig tényleg gyámság alá kell helyezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!