Karikó Katalin: Korábban senki nem kételkedett az oltásokban

2021. május 20. 22:23

A kutató szerint vannak emberek, akik azért nem veszik fel a vakcinát, mert nem értik, hogyan működik és félnek tőle.

2021. május 20. 22:23
null

40-50 éve senki sem kérdőjelezte meg az oltásokat, azok most is hatékonyak, ahogy a koronavírus elleni vakcinák is – válaszolta Karikó Katalin az RTL Híradó kérdésére, hogy mivel érvelne az oltások mellett. 

A szakember szerint a kutatóknak és a riportereknek, újságíróknak nagy a felelőssége az emberek tájékoztatásában, ide értve az egyes vakcinák hatásmechanizmusáról szóló megfelelő tájékoztatást, hogy az emberek ne aggódjanak feleslegesen az oltás miatt.

A kutató szerint vannak emberek, akik azért nem veszik fel a vakcinát, mert nem értik, hogyan működik és félnek tőle. Elmondta, sok megkeresést kap a közösségi médiában arra vonatkozóan, hogy magyarázza el, miért nem épül be az mRNS a DNS-be, sokan attól tartanak ugyanis, hogy a vakcina valahogyan beépül a génállományba, ami nem igaz.

Nyitókép: AFP

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lakat.OS
2021. május 22. 19:57
Vannak akik azért nem veszik fel, mert értik, hogy működik. Némi arroganciára utal annak feltételezése, hogy akinek inkább nem kell, az csak tudatlan hülye lehet.
vigyor
2021. május 22. 07:21
Az 50 évvel ezelőtti oltások még a védelemre szolgáltak, védőoltások voltak, egyszer beadták és védett. A mostaniak a gyógyszergyártók profitjáról szólnak, évente kell beadni őket, nem védettséget adnak, csak jó esetben tünetmentességet.
Somaa
2021. május 21. 16:37
Ezzel az ostoba mondattal meg is mutattad Katika, hogy buta vagy mint a tök... leleplezted magad... a szarbángeci propaganda kavarás része vagy... plagizáltad vagy hatalmas összegért, a tőlünk rabolt zsákmányból (amit szarbángeci adott rá) vetted a szabadalmat, valaki más terveit és ötleteit lemásoltad és azzal ékeskedsz..... mert aki ilyen idióta, hogy BÁRMI párhuzamot, pláne analógiát képes vonni a régi idők oltásaival és a mai magyar helyzettel... az garantáltan nem találhatott fel világszintű hatásos vakcinát...
Rugo
2021. május 21. 11:59
El kellene már felejteni ezt a nőt. A pénz választotta, amikor elhagyta az országot, most is azért szédíti az embereket. A Pfizer vakcináció pedig emberkísérlet. Aki ezt nem látja, vagy hülye, vagy cinikus. És ez nem a Pfizer hatékonyságával, hanem a bevezetés módjával van összefüggésben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!