Először láthatóak együtt az első tram-trainek

2021. május 25. 18:17

További szerelvények is érkeznek.

2021. május 25. 18:17
null

„Világ (na, jó: ország) tram-trainjei, egyesüljetek” írta közösségi oldalán Lázár János. Mint írta, Magyarország összes tram-trainje először látható együtt, hazai pályán, Hódmezővásárhelyen. Lázár János hozzátette: további 9 tram-train még érkezik.

A 37 méter hosszú, hetvenegy tonnás, dízel-villamos hibrid tram-train 216 férőhelyes, melyből 4 mozgássérült hely. Szeged és Hódmezővásárhely villamosvonalán a KRESZ előírásai alapján 50 km/órás maximális sebességgel haladhatnak a két város közötti nyíltvonalon dízel meghajtással, 100 km/órás megengedett sebességgel szállíthatják majd az utasokat.

A nagy részben alacsonypadlós és akadálymentes CityLink járművek korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, világos, tágas utastérrel, valamint korszerű fedélzeti biztonsági kamerarendszerrel rendelkeznek majd. A két multifunkciós térben kerekesszékkel közlekedő utasok, kerékpárok vagy babakocsik szállítása is biztosított.

Nyitókép: Facebook

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna
2021. május 26. 20:01
Drakula Lázárnak! Remélhetőleg, a vásárhelyi vasútállomás épületét is rendbe hozatta, mert az méltatlan volt hozzá is, a városhoz is.
zakar zoltán béla
2021. május 26. 16:29
MZP-nek ehhez sincs semmi köze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Welszibard
2021. május 26. 10:53
Én is gratulálok Lázár Jánosnak. Ez jövőbe mutató, másutt is szorgalmazni kellene. Az autós tömegközlekedés egyértelműen a csőd felé halad.
Vasalo
2021. május 26. 08:14
És ezt pontosan ma irják a moslekhivök , az öszödi beszéd 15. évforduloján. Azota tudjuk, hogy a baloldal reggel, éjjel meg este hazudik, csal és vért izzad, hogy megtartsa ( kaparintsa) a hatalmat. Ezért nem restell még a tömegbe sem lövetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!