Földi-Kovács Andreát ekézi Perintfalvi Rita

2021. május 09. 09:55

A feminista teológus az Abszolút című műsorban elhangzottakra reagált.

2021. május 09. 09:55
null

A Vasárnap.hu Abszolút című műsorában Földi-Kovács Andrea vendége Prózsa István református lelkész volt. A beszélgetésben egyebek mellett az amerikai belpolitikáról is szó esett. A református lelkész párhuzamot vont a mai amerikai események és a római birodalom végső időszaka között. „Akkor is egy ilyen erkölcsi hanyatlás jellemezte az egész civilizációt. Tudjuk, mi lett a vége” – mondta Prózsa István.

A műsorvezető kérdésére, – miszerint „Nem furcsa az, hogy éppen egy katolikus elnök vezette kurzus alatt indul meg ilyen agresszívan és ilyen offenzívan a keresztényellenesség?” – a református lelkész így válaszolt: „Hát, ha azt akarom mondani, Magyarországon például Perintfalvi Rita is katolikusnak vallja magát, annak ellenére, hogy egyébként a tanításainak semmi köze nincsen a katolikus egyházhoz. Kicsit ugyanezt a helyzetet látom Biden-nél is”. Hozzátette: „Biden magát kereszténynek vallja, de ennek ellenére a politikája szembe megy mind az egyetemes keresztény, mind a katolikus tanításokkal.”

Perintfalvi Rita a közösségi odalán reagált a műsorban elhangzottakra. Bejegyzésében a feminista teológus Földi-Kovács Andreát ironikusan „okos riporternek”, Prózsa Istvánt pedig „még okosabb, neve sincs fundamentalista lelkésznek” hívja, és azt írja: „HÁT EZ ZSENIÁLIS! Most már az Amerikai Egyesült Államok elnökével kerültem egy lapra, amikor engem fikáznak. Hm, azért ez lehet, hogy inkább elismerés, nem???”

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2021. május 12. 19:59
"Mit értek az alatt, hogy „radikálisan” élek? Megpróbálom, hogy csak egyetlen törvény éljen a szívemben, és ez a szeretet. Ennek rendelek alá mindent, akkor is, amikor mindez sokak számára egyáltalán nem érthető, meglepő vagy éppen botrányos. Ha ez a radikalitás mások kérdőjeleit vonja maga után, akkor jó úton járok, mert a szeretet valósága mentes minden trivialitástól." Aha, láttuk Perintfalvi, hogy mit értesz szereteten. :))) Bejegyzésében a feminista teológus Földi-Kovács Andreát ironikusan „okos riporternek”, Prózsa Istvánt pedig „még okosabb, neve sincs fundamentalista lelkésznek” hívja, és azt írja: „HÁT EZ ZSENIÁLIS! Most már az Amerikai Egyesült Államok elnökével kerültem egy lapra, amikor engem fikáznak. Hm, azért ez lehet, hogy inkább elismerés, nem???”
sorostalanság
2021. május 10. 14:30
Nem azt mondták Rita! Hanem hogy menj a....
olajfa1
2021. május 10. 09:25
A liberálbolsi ellenzék annyira hataloméhes, hogy az aljasságuk már minden hatást átlépett...
Rocktoberi
2021. május 10. 07:06
Most megtudtam, hogy ki Perintfalvi Rita de minek? Egy újabb futóbolond a sok közül. A probléma csak az, hogy korunk kedvez ezeknek a veszélyes hülyéknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!